Telekomünikasyon devinin CEO'su istifa etti

Telekomünikasyon devinin CEO'su istifa etti

Telecom Italia’nın CEO’su Luigi Gubitosi'nin istifası şirketin yönetim kurulu tarafından kabul edildi. ABD’li özel sermaye şirketi KKR & Co., Telecom Italia SPA’yı 10,8 milyar euroya (12,2 milyar dolar) satın almak için geçen hafta teklif vermişti.

A+A-

Telecom Italia’nın CEO’su Luigi Gubitosi, özel sermaye şirketi KKR & Co’nun 12,2 milyar dolarlık satın alma teklifinin üzerinden bir hafta geçmeden cuma günü istifasını verdi. Şirket yöneticileri cuma akşamı CEO’nun istifasını kabul etti.

İstifadan sonra Yönetim Kurulu Başkanı Salvatore Rossi Telecom Italia’nın stratejik varlıklarının ve ortaklıklarının yönetiminden sorumlu olacak. Şirketin Brezilya operasyonlarının yöneticisi olan Pietro Labriola ise grubun genel müdürlüğüne terfi etti.

Vivendi SE’nin karşı çıkması bekleniyor

ABD’li özel sermaye şirketi KKR & Co., Telecom Italia SPA’yı 10,8 milyar euroya (12,2 milyar dolar) satın almak için teklif vermişti. Ancak bu teklife Telecom Italia’nın en büyük hissedarı Vivendi SE’nin karşı çıkması bekleniyor.

Telecom Italia’nın yönetim kurulu, geçen hafta pazar günü teklifi değerlendirmek için düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, KKR’nin hisse başına 50,5 euro sentlik ön nakit teklifinin “bağlayıcı olmadığını ve gösterge niteliğinde olduğunu” kaydetmişti.

" Tüm hissedarlarla çalışmaya hazırız"

Amerikalı özel sermaye devinin dostça olarak nitelenen teklifi, Telecom Italia’nın ve eski İtalyan tekelinin en değerli varlığı olan sabit hat şebekesinin kontrolü için bir mücadelenin başlangıcı olabilir. Öte yandan, diğer iki özel sermaye şirketi Advent International Corp. ve CVC Capital Partners, Telecom Italia’ya nasıl yardımcı olunacağını belirlemek için tüm hissedarlarla çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Son 5 yılda değerinin yarısını kaybetti

Böyle bir anlaşmanın nedenleri arasında, son beş yılda değerinin yarısını kaybeden şirket hisse senetlerindeki serbest düşüşün durdurulması ve Eylül ayı itibarıyla 22 milyar euro seviyesindeki net borcun azaltılmasının olduğu kaydediliyor. Anlaşma için Telecom Italia’nın direktörlerinin desteği yanında hükümetin onayı da gerekecek.

Fransız Vivendi, konu hakkında doğrudan bilgiye sahip bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, KKT’nin teklifini Telecom Italia’yı düşük değerlendirdiği için muhtemelen desteklemeyecek. Aynı kaynak, Vivendi’nin teklifin, şirket CEO’su Luigi Gubitosi tarafından getirilip getirilmediği dahil, ardındaki nedenleri analiz edeceğini kaydetti.

İlgili Haberler