Tencent, Universal Music Group’a ortak oluyor

Tencent, Universal Music Group’a ortak oluyor

Tencent, Universal Music Group’a ortak olmak için görüşmelere başladı

A+A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Çinli Tencent, Universal Music Group’un yüzde 10 hissesini satın almak üzere görüşmelere başladı. 30 milyar Euro değer biçilen ve The Beatles’ı dünyaya kazandıran şirket olarak bilinen Universal Music Group ile Tencent ortaklığı müzik piyasasında yeni yetenekleri bulmanın yanı sıra dijitaliziasyonu da kapsıyor.

Çin teknoloji şirketi Tencent, Universal Music Group (UMG) ile yüzde 10 hissesini almak üzere görüşmelere başladı. Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan ve 30 milyar Euro değer biçilen Universal Music Group (UMG)  The Beatles, Lady Gaga ve Taylor Swift gibi yıldızları dünyaya tanıtan şirket olarak biliniyor.

UMG’nin, Fransız milyarder Vincent Bolloré’nin kontrolündeki ana şirketi Vivendi, her iki firmanın ön müzakere aşamasında olduğunu açıkladı. Görüşmelerde şu anda Tencent'in bu değerleme çerçevesinde bir yıl içinde yeni bir yüzde 10’luk hisse daha alma opsiyonunu içerip içermeyeceği müzakere ediliyor.

Vivendi’den yapılan açıklamada Tencent ile birlikte, UMG’nin lanse ettiği sanatçılarla yapmış olduğu dünyanın en büyük şarkı ve kayıt kataloğunun promosyonunu daha da ilerletmeyi ve yeni yetenekler bularak bunları piyasaya tanıtmayı umduğunu belirtildi. Ayrıca bu yeni stratejik ortaklığın hem Tencent hem de UMG için yeni değer üreteceği 
de vurgulandı. Müzik piyasasında satın alma sürecinde her iki firmanın, ‘stratejik ticari işbirliğinin dijitalizasyon ve yeni piyasalara açılım sayesinde sağlanacak büyüme fırsatlarının incelediğini de konuşuluyor.

Öte yandan Tencent’in müzik bölümünü ayrı bir şirket olarak ABD merkezli yönetme planını da devreye sokması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.