TEOG puanları ve dilimler değişti

TEOG puanları ve dilimler değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin tercih yapmaya başladığı ilk günün akşamı TEOG puanlarını ve yüzdelik dilimlerinin değiştiğini tercih yapılmışsa yenilenmesini gerektiğini açıkladı

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında kopya analizinin yapıldığını ve analiz sonucu sınavları iptal edilen öğrenciler nedeniyle sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığını açıkladı. Bu nedenle dün saat 19.00’dan önce başvurularını yapan öğrencilerin güncellenen yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip yenilemesi uyarısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması çerçevesinde sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ortak sınavlarda, tıpkı diğer merkezi sınavlarda olduğu gibi belli durumlarda kopya analizinin yapıldığı kaydedildi.

Bu uygulamalardan birinin de akademik çevrelerce de kabul görmüş, bugüne değin bütün sınavlarda uygulanmış ve halen tüm merkezi sınavlar için yürürlükte olan “aynı salonda sınava giren adayların belli sayıda soruda aynı yanlış seçenekte birleşme durumunda ikili kopya işlemine tabi tutulması” kuralı olduğu belirtildi.

Sekizinci sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde katıldıkları birinci dönem ortak sınavları ile 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde katıldıkları ikinci dönem ortak sınavlarında da bu genel çerçeve ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında aynı uygulamanın gerçekleştirildiği kaydedilirken, “6 bin 165 öğrenci ikili kopya uygulamasına tabi tutulmuştur. Bu öğrencilerden bir kısmının açtığı iptal davaları sonrasında, Danıştay Sekizinci Dairesi yukarıda belirtilen uygulamanın yasal dayanağı ve sonuçları ile ilgili olarak yürütmenin durdurulması yönünde bir karar vermiştir” ifadeleri kullanıldı.
Bakanlığın, yürütmeyi durdurma kararına göre tercih ve yerleştirme işlemleri öncesinde öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla sadece dava açan sınırlı sayıda öğrenci için değil, ikili kopya işlemi yapılan tüm öğrenciler için yeniden değerlendirme yaptığı, bu öğrencilerin iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığı kaydedildi.

Öğrencilerin puanları ve yüzdelik dilimlerinin 31 Temmuz 2014 günü saat 19.00 itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasında yayımlanmaya başladığı kaydedildi.
31 Temmuz 2014 günü saat 19.00’dan önce başvurularını yapan öğrencilerin de güncellenen yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip yenileyebilecekler.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.