TEOG'un yerine gelecek sınavın ayrıntıları netleşiyor

TEOG'un yerine gelecek sınavın ayrıntıları netleşiyor

Başbakan Binali Yıldırım TEOG’un kaldırılmasından ardından yapılan çalışmanın detaylarını bir hafta içinde paylaşılacağını açıkladı

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım TEOG’un kaldırılmasından ardından yapılan çalışmanın detaylarını bir hafta içinde paylaşılacağını açıkladı

Yıldırım, “TEOG’u bu seneden itibaren uygulamayacağız. Ama bunun üzerinden çeşitli tezviratlar yapılıyor. 
Bunların hiç birisi gerçekle bağdaşmıyor. Muhtemelen bir hafta içerisinde bunun detaylarını anne, baba, velilerle paylaşacağız” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevdi Töreni’nde konuştu.

TEOG’un kaldırılmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, “TEOG’u bu seneden itibaren uygulamacağız. Ama bunu üzerinden çeşitli tezviratlar yapılıyor. Bunların hiç birisi gerçekle bağdaşmıyor. Bizim yapacağımız muhtemelen bir hafta içerisinde bunun detaylarını anne, baba, velilerle paylaşacağız. Yapacağınız şey, TEOG’da da öğrencilerin sınav sisteminden dolayı yanlış yapmalarının önüne geçecek daha konforlu bir şey getiriyoruz, yaptığımız bu. TEOG da merkezi yerleştirme sınavı olmamasına rağmen zaman içinde de böyle algılandı. 
Buradaki yapılacak sınavların en az iki tanesinin başlangıçta merkezi sistemle yapılması ve değerlendirmelerin genel başarı ortalamasına dahil edilmesi. Farklı alternatiflerimiz var, bütün bunları uzmanlar değerlendiriyor. Artılarını eksilerini ortaya çıkarıyorlar, velilerden de görüş alıyoruz. İnşallah mükemmel değil ama iyi bir şey ortaya 
çıkacak” açıklamasında bulundu.

ğitimde son 15 yılda 11 kat artış sağlandığını belirten Yıldırım, eğitim bütçesinin bu sene 130 milyarı bulduğunu ve bunun artırılmaya devam ettiğini ifade etti. Yıldırım, eğitimde kaliteyi, fırsat eşitliği, sürekliliği, verimliliği sağlamak için gayret gösterdiklerini belirterek, ilk olarak üniversitelerde yaşanan adaletsizliği kaldırdıklarını söyledi.

Yıldırım, “Şu anda yükseköğretimde okuyan öğrenci sayımız 7 milyon Üniversiteler ile ilgili sınav sistemine yönelik yapılan değişikliği hatırlatan Yıldırım, “Bir günde bütün şeyi yaşayacaklar ama asıl problem üniversitelere girişin sadece sınava endekslenmesi olmamalı. Üniversitelere giriş o gün 24-25 Haziran’da yapacağımız sınava bütün kaderimiz bağlanmamalı. Ne olmalı? Ta ortaöğretimden birikimimiz neyse o sınavdan elde edeceğimiz sonuçlarla oluşan başarı seviyesi belirleyici olmalı.

Dün Sayın Bahçeli sınavlar kalksın dedi, kendisi de akademisyen. Biz de bunu dikkatle inceleyeceğiz. 2 milyon 400 bin geçmiş yıllardan gelen öğrencilerimiz var. Dolayısıyla, bunlarla ilgili bir çözüm üretmemiz lazım. 1 milyon mezun var ama herkes şu kadar 185 üniversitesinin 10 tanesine gitmek istiyor, burada bir seçim metoduna ihtiyaç var. Orta ve uzun vadede sınavın belirleyici olacağı yöntemden de şartlar oluştuğunda vazgeçilebilir” dedi.

Programa, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara Valisi Ercan Topaca da katıldı. Programda, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesine ilişkin hazırlanan tanıtım videosu da izletildi. Hastanenin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından ilk akademik 
yıl gerçekleştirilmiş oldu. Yüksek lisans ve doktoralarını tamamlayan öğrencilere diplomaları verildi. Başbakan Yıldırım’a, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Erdöl tarafından fahri doktora tevdi edildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Külliyesindeki Fakülte ve Yüksekokulları birincilikle kazanan öğrencilere ödülleri de verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.