Tera'dan 10'luk hisse önerisi

Tera'dan 10'luk hisse önerisi

Tera Menkul, Petkim'i aylık portföyünden çıkarırken, Aygaz ve Torunlar GYO'yu portföyüne ekledi

A+A-

Tera Menkul, Petkim'i aylık portföyünden çıkarırken, Aygaz ve Torunlar GYO'yu portföyüne ekledi. Tera Menkul Değerler konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ARALIK 2014 ÖNGÖRÜLERİ – AYGAZ ve TRGYO'u eklerken, PETKM'i çıkarıyoruz...

Tavsiye Portföyümüzden ve Stratejimizden çıkardıklarımız/eklediklerimiz:

Model portföyümüzde bazı değişikliklere gidiyoruz... AKENR'i hedef  fiyatımıza ulaştığı nedeniyle ay içerisinde portföyümüzden çıkarmıştık. Ay sonu itibariyle ise PETKM'i portföyümüzden çıkarıp yerine daha fazla yükselme potansiyeli yaşıyan AYGAZ'ı koyuyoruz.

Otomotiv sektöründeki hisseler için de hedef fiyatlarımızı 2015 yıl sonuna göre güncelledik. Merkez Bankası'nın düşen cari açığın da avantajını kullanarak tüketici kredilerine yönelik uyguladığı önlemleri azaltarak yurtiçi talebi ve büyümeyi desteklemesini bekliyoruz bu da hedef fiyatımıza göre fazla yükselme potansiyeli taşımamasına rağmen ihtiyati tüketim sektöründeki şirketi portföyümüzde tutmaya devam etmemizi sağladı. Aynı temada, TRGYO'yu da portföyümüze eklerken, düşen faiz oranlarının ve $/TL kurunun hisse performansını destekleyebileceğini düşünüyoruz. 

Buna ek olarak, THYAO'yu da düşen petrol fiyatlarının değerlemimizi desteklemesine bağlı olarak portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz. 18 Kasım 2014'te yayınladığımız raporda uzun vadeli brent fiyatları tahminimizi 105$'dan 90$'a indirerek tahminlerimizi yenilemiştik. Brentteki son düşüşün ardından fiyatın bu seviyelerde sabitlenmesi halinde değerlememizi de yukarı yönlü revize edeceğiz.

Aralık ayında ne beklemeliyiz

Yurtiçinde 3ç14 GSYİH ve Moody’s kuruluşunun yapacağı değerlendirme takip edilecek en önemli gelişmeler arasında yer alıyor bunun yanında petrol fiyatları ve dünyada MB’nın politikaları piyasalara yön verecek asıl konular olarak öne çıkmaktadır...

Yurtiçi veri akışı açısından Moody’s kuruluşunun 5 Aralık’taki değerlendirmesi ve 10 Aralık’ta 3ç14 GSYİH verileri takip edilecektir. Moody’s tarafında Türkiye’nin notunda bir değişiklik olacağını tahmin etmiyoruz. GSYİH için ise üçüncü çeyrekte %3 büyüme bekliyoruz (sanayi büyüme verilerine göre tahmin yaptığımızda) bu açıdan büyümenin ikinci çeyrekteki %2.1’den daha yüksek olacağını öngörüyoruz. Türkiye’nin mevcut global makro gelişmelerden olumlu etkilenmeye devam edeceği anlaşılıyor (bunlar arasında Fed’in faiz artırımı açısından aceleci davranmamaya meyletmesi, diğer MB’dan para politikalarında daha fazla gevşeme sinyalleri, çöküşe geçen petrol fiyatları yer alıyor). Bu olumlu beklentilerin Türkiye MB’nın para politikasına ve aslen politikalarla ilgili beklentilere etki edeceğini düşünüyoruz. Bu açıdan piyasada hem faiz indirim beklentileri hem de tüketici kredileri tarafında gevşeme beklentileri öne çıkacaktır 2015’in ilk yarısında (ki bunlara düşüşe geçecek olan enflasyon da artı etki yapacaktır). Ayrıca 2015’in Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler ile ilgili politikaların da yurtiçi talebi destekleyeceği kanaatindeyiz. Dolayısıyla artacak iç talep beklentileri dahilinde en fazla olumlu etkilenecek sektörlerin zorunlu olmayan tüketim malzelemeleri satan sektörler olduğunu (otomotiv, beyaz eşya, elektronik, perakende, medya) düşünüyoruz.

BIST-100 endeks tahmini

Baz senaryomuza göre tahvil faizleri beklentimizi %9.5’dan %8.5’e indiriyoruz (halihazırda 10-yıllık tahvil faizleri %7.5 seviyesinde). Şirketlerin kar getirilerine göre belirlediğimiz endeks hedefimiz önümüzdeki yıl için 94,639 düzeyinde bulunuyor. Buna göre 2015 sonu için yaklaşık %10 yukarı potansiyel bulunmaktadır. Olumlu senaryomuza göre (tahvil faizleri %7.5’e geldiğinde) 2015 yıl-sonu endeks hedefimize göre %25 artış potansiyeli kötü senaryomuza göre (tahvil faizleri %9.5’e geldiğinde) ise %2 düşüş potansiyeli bulunmaktadır."

 

HisseSon Hedef Prim Tavsiye
SenediFiyatFiyatPotansiyeli 
ALBRK1.782.2124%AL
AYGAZ9.9312.526%AL
DOAS11.7512.78%NÖTR
EKGYO2.823.4522%AL
HALKB15.817.3110%AL
SAHOL10.613.325%AL
THYAO9.219.53%NÖTR
TKFEN6.03716%AL
TRGYO3.614.5426%AL
TTRAK69.88826%AL

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.