Terör saldırısında can kaybı 97 oldu

Terör saldırısında can kaybı 97 oldu

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı tren garına kavşağında meydana gelen patlamada 86 kişi hayatını kaybetti

A+A-

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı tren garına kavşağında iki patlama meydana geldi. Canlı bomba olduğu düşünülen patlamada 97 kişi hayatını kaybetti, 200'e yakın yaralı var.

Ankara'da tren garı kavşağında bu sabah iki ayrı noktada üst üste patlamalar meydana geldi. Olay yerinde 62, hastanelerde de 24, toplam 86 kişi hayatını kaybetti, Hastanelerde 186 kişinin de yaralı olarak tedavi gördüğü bildirildi.

Patlamaların HDP kortejinin çok yakınında meydana geldiği açıklandı. Patlamaların ardından konuşma yapan KESK Başkanı Lami Özgen, hastanelere kaldırılan çok sayıda yaralılar için kan verilmesi çağrısını yaptı.  

Alo 184 yaralılar hakkında bilgi veriyor

Sağlık Bakanlığı, İletişim Merkezi SABIM 184 hattı aranarak, yaralıların hangi hastanede yattığı hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi.

Canlı bomba şüphesi

Görgü tanıkları, tren garının bulunduğu bölgede peş peşe iki bombanın patladığını ve canlı bomba olabileceğini iddia etti.Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgeye ilk andan itibaren çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bakanlık yetkilileri, bölgeye ambulansların sevk edilmeye devam edildiğini kaydetti.Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.