Teröristler mülteci kanallarıyla kaçıyor

Teröristler mülteci kanallarıyla kaçıyor

Rusya Federal Güvenlik Direktörü Bortnikov, Suriye'deki teröristlerin, mültecilerin kullandığı koridorlardan ülkeyi terk etmeye çalıştığını açıkladı.

A+A-

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Suriye'deki teröristlerin, mültecilerin Avrupa, Asya ve Rusya'ya geçmek için kullandığı koridorlardan yararlanarak ülkeyi terk etmeye çalıştığını açıkladı.

Bortnikov, Nalçik kentinde düzenlenen Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi toplantısında, "Suriye'de Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin desteğini alan hükümet ordusunun başarılı eylemleri bazı büyük militan yığınlarının dağılmasına yol açtı. Teröristlerin çatışma bölgelerini terk etme girişiminde bulunduğuna dair bilgiler var. Onlar, mülteci koridorlarından yararlanarak terörist saldırılar düzenlemek amacıyla Avrupa, Asya ve ayrıca Rusya'ya sızmaya çalışıyorlar" dedi.

'IŞİD KOMUTANLARI, SİLAH EKSİKLİĞİ YÜZÜNDEN SURİYE'DEN GİTMEK İSTİYOR'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise terör örgütü IŞİD'in komutanlarının yaşadıkları silah ve mühimmat sıkıntısı yüzünden Suriye'deki çatışma bölgelerini terk etmek istediğini söyledi.

Teröristlerin telsiz konuşmalarını dinlediklerini belirten Konaşenkov, "Bazı saha komutanları, yönetimlerine seslenerek kısa süre içinde silah ve mühimmat takviyesinin yapılmadığı takdirde çetelerini çatışma bölgelerinden çekecekleri uyarısında bulundu" dedi.

Türkiye sınırına doğru kaçıyorlar

Suriye Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Ali Mayhub, dün yaptığı açıklamada ordunun son günlerde elde ettiği başarıların ardından ülkedeki çok sayıda teröristin Türkiye sınırlarına doğru çekildiğini söylemişti.

Sözcü Mayhub, "Suriye ordusunun, terör örgütlerinin idare ve komuta sistemlerine gerçekleştirdiği hava saldırıları ve topçu ateşleriyle desteklenen operasyonda kazandığı başarılar, teröristleri zayıflatıyor. Çok sayıda terörist Türkiye sınırına doğru kaçıyor" diye konuştu.

Rusya'dan hava desteği alarak kara harekatı başlatan Suriye ordusu, geçen hafta Hama vilayetindeki birçok noktayı geri kazanmıştı. Nusra Cephesi'nin kontrol ettiği Hama'nın kuzey kırsalındaki Atşan, Tel-Sıkeyk, ve İmhareytn köyleri teröristlerinden kurtarılmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.