Tesla 15 bin aracı geri çağırıyor

Tesla 15 bin aracı geri çağırıyor

Tesla, Kuzey Amerika'da hidrolik direksiyon sorunu nedeniyle 15 bin Model X SUV'u geri çağırdı.

A+A-

Tesla, yönlendirmeyi zorlaştırabilecek ve çarpışma riskini artırabilecek hidrolik direksiyon yardımcısı kaybına yol açabilecek potansiyel sorun nedeniyle 15 bin Model X SUV'yi geri çağırdı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Transport Canada, elektrikli hidrolik direksiyon dişlisi destek motorunu dişli gövdesine bağlayan alüminyum cıvataların korozyona uğrayabileceğini ve kırılabileceğini ve hidrolik direksiyon desteğinin azalmasına veya tamamen kaybına neden olabileceğini söyledi.

Geri çağırmanın 2016 model X araçları için geçerli olduğu bildirildi.

NHTSA, Model X geri çağırma ile ilişkili bilinen herhangi bir çökme veya yaralanma olmadığını söyledi. Geri çağrılan araçlardan 14 bin 193'ü ABD'de, 843'ü de Kanada'da kullanımda. Transport Canada, Tesla'nın montaj cıvatalarının değiştirilmesini ayarlayacağını ve gerekirse direksiyon dişlisinin de yerini alacağını söyledi.

Tesla, “bu bileşeni etkilenen Model X araçlarda direksiyon dişlisine bağlayan cıvatalarda aşırı korozyon gözlemlediğini” ve öncelikle yol tuzları kullanan çok soğuk iklime sahip bölgelerde olduğunu açıkladı. Tesla, cıvataların arızalanması durumunda “özellikle düşük hızlı park manevraları sırasında direksiyon simidini döndürmek için daha fazla güç” gerektireceğini ifade etti. 

Tesla'nın araç sahipleriyle iletişime geçeceği belirtilerek, araç sahiplerinin bu süre içinde araçlarını kullanmaya devam edebilecekleri belirtildi.

Tesla, araçların daha sonra soğuk iklimlerde kullanılabilme olasılığını hesaba katmak için etkilenen tüm Model X araçlarına korozyon önleyici bir sızdırmazlık maddesi uygulayacağını açıkladı. 

Model 3'ün Çin'de üretimi için onay alma sürecini başlattı

Tesla, daha uzun menzille Model 3'ün Çin'de üretimi için Çinli  regülatörlerden onay alma sürevini başlattı. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Tesla'ın  üreteceği bu uzun menzille model de, 400 km menzilli standart model  gibi arkadan çekişli olacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.