Tesla çöktü, araçlar durdu

Tesla çöktü, araçlar durdu

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla’nın uygulamasında sorunlar yaşandı. Yaşanan bu sorunlardan dolayı da birçok kullanıcı araçlarına erişemeyerek dışarıda kaldı.

A+A-

Sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan gönderilere göre ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın mobil uygulaması dün akşam saatlerinde çöktü. Birçok kullanıcı, uygulamaya girdiklerinde bir hata mesajı ile karşılaştıklarını belirtti.

Birçok Tesla kullanıcısının, ‘anahtar’ görevi görerek aracına erişmesini sağlayan uygulamada yaşanan sorun; insanların dışarıda kalmasına, araçlarını çalıştıramamasına sebep oldu. Bir Tesla sahibi de Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, “Evimden bir saat uzaklıkta bir yerde tıkılı kaldım. Normalde arabamı çalıştırmak için telefonumu kullanıyordum ancak uygulama çöktüğü için aracımı çalıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Tesla CEO’su Elon Musk da Güney Kore’den bir Tesla sahibinin Twitter üzerinden yaşanan sorunlar ile ilgili paylaştığı gönderiye cevap verdi ve durumun kontrol edildiğini belirtti. Ünlü milyarder daha sonra yaptığı bir açıklamada da uygulamanın yeniden çalışır hâle geldiğini ifade ederek kullanıcılardan özür diledi ve böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için yeni önlemler alacaklarını söyledi.

Uygulamada yaşanan sorunların ne sebeple oluştuğu ile ilgili ise herhangi bir detay paylaşılmadı.

Etiketler : , ,