Tesla hisseleri rekor üstüne rekor kırıyor

Tesla hisseleri rekor üstüne rekor kırıyor

Tesla hisseleri 903,32 dolarla gün içi rekor seviyesini yeniledi. Şirketin piyasa değeri 902 milyar dolar olarak kaydedildi.

A+A-

Beklentilerin üzerinde kâr açıklayan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisselerinde yeni rekor kaydedildi.

Şirketin hisseleri 903,32 doları görerek yeni gün içi rekor seviyesini kaydetti. Bundan önce şirketin hisseleri 25 Ocak tarihinde 900,40 dolarla gün içi rekora ulaşmıştı.

Son rekorun ardından şirketin piyasa değeri 902 milyar doları gördü.

3. çeyrek kârı beklentileri aştı

Tesla Inc., rekabet halindeki otomobil üreticileri için engel oluşturan yarı iletken darlığını ve tedarik zinciri zorluklarını aşarak kâr beklentilerini geçmeyi başardı.

Palo Alto, Kaliforniya merkezli şirketten Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, 3. çeyrekte düzeltilmiş hisse başına kâr 1,86 dolar oldu. Analistlerin beklentilerinin ortalamasına göre hisse başına kârın 1,67 dolar seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu.

Bu sonuçlar, 18 yıllık elektrikli otomobil üreticisinin üst üste dokuzuncu çeyrekte kâr açıkladığını ve bunun limanlardaki sıkışıklık ve hatta Çin’de fabrikaların tam kapasitede çalışmasını zor hale getiren elektrik kesintileri gibi engellere karşın gerçekleştiğini işaret ediyor.

Şirketin üçüncü çeyrekte kaydettiği gelir ise Wall Street tahminlerinin altında gerçekleşti.

Elon Musk’ın elektrikli araç ve temiz enerji şirketinin geliri yüzde 57 artarak 13,8 milyar dolara çıktı, ancak 13,9 milyar dolar olan tahminlerin altında kaldı.

Etiketler : , ,