Tesla ile yola çıkacaklara kritik uyarı: Şarj döngünüze iyi bakın

Tesla ile yola çıkacaklara kritik uyarı: Şarj döngünüze iyi bakın

Ryan Shelton Tesla'sını alarak şehirden uzaklaşıp seyahat keyfinin tadını çıkarmak istedi. Ancak aracının şarj döngüsü keyfini yarım bıraktı, seyahati boyunca sürekli şarj noktası aramakla uğraştı.

A+A-

Ryan Shelton Tesla'sını bir yıl önce satın almış ancak Nisan ayına kadar bir yolculuğa çıkmamıştı. 27 yaşındaki işletme sahibi, Kaliforniya'da bulunan 129 metrelik bir şelale olan Burney Falls'u görmek istedi.

8 Nisan'da 2017 Model S'ini partneriyle birlikte şelaleye götürmeye karar verdi. Bir Tesla ile yola çıkmanın biraz planlama gerektireceğinin farkında olan Shelton, şarj noktalarına baktı.

Bir şehirden uzaklaştıkça Tesla Supercharger bulmak da zorlaşıyordu. Burney Falls'a ulaşmalarının 17 saat sürdüğünü, öğleden sonra 3 gibi yola çıktıklarını ve ertesi gün sabah 7 gibi vardıklarını söyledi.

Shelton Insider'a verdiği demeçte, kamp alanından önceki son şarj cihazının bulunduğu Kaliforniya, Dunnigan'dan geçerken "Aslında endişelendim, her iki yönde de 75 dakikalık sürüş mesafesinde sadece şarj cihazları vardı" dedi.

Arazi tuzağı

Shelton'ın yolculuğunun bu kadar uzun sürmesinin nedeni rotanın engebeli arazisi.

Shelton sözlerinin devamında "Bu kanyonlardan geçiyordum, bu yüzden gerçekten çok yüksek tepelere çıkıyorum ve gerçekten yukarı ve aşağı, yukarı ve aşağı, yukarı ve aşağı gidiyorum. Bu nedenle, kamp alanından şarj cihazına ulaşmak tam anlamıyla bataryamın yaklaşık %30'unu aldı." kaydetti.

Shelton sözlerine şunları ekledi: "Sonunda kamp yaptığım ve araçta kamp modunu kullandığım bu korkunç dansı yaptım."

Kamp modu, sıcaklığı ve hava akışını koruyarak arabada uyumayı daha konforlu hale getiriyor.

Shelton sözlerinin devamında "Bunu yaklaşık sekiz saat çalıştırdım ve akü menzilinin %20'sini kaybetti" dedi.

Arazi ve kamp modu Shelton'ı Tesla'sını iki kez şarj etmeye zorladı ve bu her seferinde üç saat sürdü.

Shelton, "Arazi ve kamp modu ile uğraşırken, kelimenin tam anlamıyla şarj tutamadım, bu yüzden iki gün üst üste günde bir kez şarj cihazına gitmek zorunda kaldım" dedi.

Tesla'sının bataryasının tamponuna güvendiğini ve bunun da menzil %50'nin altına düştüğünde bazı endişelerini giderdiğini söyledi.

Önceden plan yapın

Shelton, "Şehirden ne kadar uzaklaşırsanız, yol gezisi deneyiminizin daha olumsuza gitme veya daha az keyifli olma olasılığı o kadar artar" dedi.

Kuzey Long Beach'e geri döndüklerinde, şarj cihazları daha sık bulunduğu için yolculuğun sadece 12 saat sürdüğünü de sözlerine ekledi: "Arabayı %100 şarj etmeme gerek kalmadı çünkü başka bir şarj cihazına çok daha kolay ulaşabiliyordum."

Shelton, elektrikli araç sürücülerine "şarj eğrisinin" farkında olmalarını tavsiye ediyor. Aracınızın %100 dolu olduğundan emin olmanız gerekiyorsa ya da bir sonraki şarjı nerede yapabileceğiniz konusunda endişeleniyorsanız, yolculuğunuz daha uzun ve daha az keyifli olabilir.

Shelton, bir Supercharger'da kuyruğu atladığını söylediği başka bir sürücüyle biraz tartıştığını söyledi. "Bununla ilgili bir el kitabı yok" diye ekledi. bBu aksaklığa rağmen, "gerçekten eğlenceli bir gezi" olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler