Tesla yatırım için Meksika’yı seçti, fabrika kuruyor

Tesla yatırım için Meksika’yı seçti, fabrika kuruyor

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, Meksika’da üretim tesisi yatırımına hazırlanıyor. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Tesla'nın büyük bir otomotiv fabrikası kurmak için Meksika'ya geleceğini söyledi.

A+A-

ABD’li elektrikli araç devi Tesla, yeni fabrika yatırımı için rotayı, Meksika’ya çevirdi.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Tesla şirketinin çok büyük bir otomotiv fabrikası kurmak için Meksika'ya geleceğini söyledi ve potansiyel pil yatırımlarının hala beklemede olduğunu kaydetti. Hangi modellerin üretileceği ise henüz açıklanmadı.

Bloomberg HT'nin haberine göre yatırımın ilk etapta en az 1 milyar dolar değerinde olması tahmin ediliyor. Bu anlaşma elektrikli araç üreticisinin ABD dışındaki operasyonlarını genişletme yönündeki politikasını gösteriyor.

Meksikalı bir yetkili, tesisin yarı kamyon, Roadster spor araba ve potansiyel olarak diğer araçları üretebilecek bir Tesla "Gigafactory" olacağını söyledi. Lopez Obrador gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, önemli bir yatırım ve çok sayıda işgücü sağlayacak” dedi. Musk ile Obrador arasında yapılan anlaşmaya göre, yeni açılan fabrikanın su arıtımı yaparak, boyama dahil olmak üzere elektrikli araçların tüm üretim sürecinde geri dönüştürülmüş su kullanacağı bildirildi.

Şirketin ABD'nin Kaliforniya ve Teksas eyaletlerinin yanı sıra Berlin ve Şanghay'da elektrikli araç üretim fabrikaları bulunmakta.

Musk aylardır yeni bir fabrika yatırımını duyuracağını ve "Yatırımcı Günü" etkinliğinde genişleme planlarını, yeni nesil araç platformlarını tanıtacağını söylemişti.

Musk’ın, özellikle üretim kapasitesini Asya’dan azaltarak COVID-19 salgınının neden olduğu jeopolitik gerilimlerden ve tedarik zinciri kesintilerinden uzaklaşmak istediği belirtiliyor.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Twitter'da haberi “14 aylık sabırlı emeğin sonucu” ifadesiyle nitelendirerek duyurdu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler