Tesla yüzlerce aracını geri çağırıyor

Tesla yüzlerce aracını geri çağırıyor

Tesla, ön süspansiyon yan bağlantı elemanları gevşeyebileceği için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 400'den biraz fazla Model 3 aracını geri çağırıyor.

A+A-

Tesla, geri çağrılan 2018 ve 2019 model yılı araçlarda yanal bağlantının alt şasiden ayrılmasına neden olabilecek sorunu gidermek için yanal bağlantı elemanlarını sıkacak veya değiştirecek. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, yanal bağlantının ayrılmasının tekerlek hizasını kaydırarak dengesizliğe neden olabileceğini ve çarpışma riskini artırabileceğini söyledi.

Tesla, Ocak 2019'dan bu yana geri çağırma ile ilgili veya ilgili olabilecek 25 garanti talebi ve 2 saha raporu olduğunu, ancak herhangi bir kaza veya yaralanma bildirimi olmadığını söyledi.

Yeni araç geri çağırma, 2019-2021 model yıllarına ait yaklaşık 2.800 Model 3 ve 2020-2021 Tesla Model Y araçlarını kapsayan aynı sorun için 2021 yılında yapılan geri çağırmanın genişletilmiş hali.

Bu geri çağırma, Tesla'nın bir veya her iki ön süspansiyon yanal bağlantı elemanının gevşek veya eksik bulunduğu 39 servis onarımını artırdığını söylemesinin ardından gerçekleşti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler