Tesla’da Dogecoin ile ödeme başladı mı?

Tesla’da Dogecoin ile ödeme başladı mı?

Tesla’nın ödemelerde Dogecoin’i kabul etmeyi test ettiği ve hatta başlattığı iddia ediliyor.

A+A-

Global haber platformu The Block’un da haberinde yer verdiği ve bir mühendisin yaptığı paylaşımlara göre Tesla’nın ödemelerde Dogecoin’i kabul etmeyi test etti ve hatta kabul etmeye başladı. 

Koin Bülteni internet sitesinde yayınlanan habere göre; iddia ilk olarak Tesla’nın web sitesi üzerindeki kaynak kodların incelemesi ile ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde kaynak kodlar arasında Dogecoin ifadelerinin görünmesi Dogecoin‘in test edildiği şüphelerini doğurdu. Tesla’nın sitesinde bulunan kodlar incelediğinde, Dogecoin ibaresinin kodlar arasında yer aldığı görülüyor.

Başta şaka amaçlı üretilen Dogecoin, Twitter üzerinden Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın yaptığı yorumlar yüzünden büyük değer kazanmıştı. Musk bu nedenle çeşitli eleştirilere maruz kalmıştı. Dogecoin destekçileri bu para biriminin gelecekte Mars'ta resmi para birimi haline gelebileceğine inanıyor. 

Elon Musk'ın köpeği Floki'nin adını taşıyan ve Dogecoin'den özenilerek yaratılan yeni kripto para birimi Flokinomiks ise bir günde yüzde 2400 değer kazanmıştı. Shiba Inu (SHIB) isimli kripto paranın değeri ise yüzde 300’den fazla yükselmişti.

İlgili Haberler