TFF: Liglerimiz en erken Haziran başında oynanabilecek

TFF: Liglerimiz en erken Haziran başında oynanabilecek

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), liglerin en erken Haziran ayı  başında oynanabileceğini bildirdi.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), liglerin en erken Haziran ayı  başında oynanabileceğini bildirdi.

TFF'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan  başkanlığında düzenlenen "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"nın ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında yeni tip koronavirüs salgınına  ilişkin sportif tedbirlerin belirlenmesi amacıyla 19 Mart'ta yapılan  toplantıda liglerin ertelenmesi kararı alınmıştır.

Federasyonumuz tarafından o tarihten bu yana koronavirüs ile  ilgili oluşan şartlar gözlemlenmekte olup, gelişmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve UEFA ile  koordineli bir şekilde değerlendirilmektedir.

Önceliğimiz daima sporcularımız, futbola hizmet eden tüm  bireylerimiz ve taraftarlarımızın sağlığıdır.

Bu nedenle tüm çabamız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın  koordinasyonunda, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda insan  hayatı önceliğinden taviz vermeden, UEFA ile de ortak hareket ederek  liglerimizde 2019-2020 sezonunun sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını  sağlamak içindir.

Nitekim UEFA'nın 55 üye ülke Federasyonu ile 1 Nisan Çarşamba günü  video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıdaki tavsiyesi ve  beklentisi de bu yöndedir. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli ve Avrupa Ligler Birliği Başkanı Lars-Christer Olsson imzalı dün gece tüm paydaşlar ile  paylaşılan ortak mektupta da ne kadar gecikme olursa olsun sezonun  tamamlanmasının önemi ve önceliğinin altı çizilmiştir. 

Ayrıca kulüplerin oyuncuları ve diğer sözleşmeleriyle ilgili UEFA'yla temasta olunup konu hakkında UEFA'nın oluşturduğu çalışma  gruplarının tavsiyeleri de dikkate alınacaktır.

Bu kapsamda liglerle ilgili süreç  devletimizin kararları, Bilim Kurulu'nun tavsiye raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın  koordinasyonuyla UEFA'nın da görüşleri doğrultusunda Mayıs ayının ilk  haftasında TFF Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecektir.

Bu durumda takımlarımızın hazırlık süreci de göz önünde  bulundurulduğunda liglerimiz en erken Haziran ayı başında  oynanabilecektir. Federasyonumuzun gelişmelere göre yukarıda  belirtilen tüm şartlara uygun olarak 10 alternatifli senaryosu, planı  ve programı da hazırdır. " 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.