TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir oldu

TFF'nin yeni başkanı Nihat Özdemir oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara JW Marriot otelde yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Nihat Özdemir TFF'nin yeni başkanı seçildi

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Nihat Özdemir 179 oyla TFF'nin yeni başkanı seçildi. 

Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda başkan adaylığı için Nihat Özdemir, Bülent Gürkut, Durmuş Ali İlik, Veli Olgaç ve Ayhan Sağaltıcı başkan adaylığı için başvuru yapmıştı.

Nihat Özdemir'in listesi

Nihat Özdemir'in yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluştu:

Asıl üyeler: Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Erdal Bahçıvan, Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın, Ali Düşmez, Mustafa Çağlar, İsmail Erdem, Mustafa Hacıkerimoğlu, Nuri Akın, Eşref Selim Soydan, Hasan Yıldırım Akıncıoğlu, Onur Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop

Yedek üyeler: Mete Düren, Ensar Saral, Şahin Kartal, İbrahim Şahinkaya, Kamuran Yazıcı, Mustafa Bozbağ, Fatih Maden, Mehmet Serdar Binnet, İsmail Ergüneş, Yakup Şimşek, Şevki Bostan, İlyas İleri, Cevat Ay, İnanç Erol.

Nihat Özdemir tek aday olarak seçime girdi

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na Nihat Özdemir, tek başkan adayı olarak girdi.

Genel kurulda kongre divan başkanlığını yapan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ayhan Sağaltıcı'nın ve diğer adayların yeterli imzayı toplayamadığının tespit edildiğini belirtti.

Baykan, "60'ın üzerinde imza toplamış sadece Nihat Özdemir Bey var. Dolayısıyla TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nun tek başkan adayı Nihat Özdemir'dir" ifadelerini kullandı.
 

Ali Koç: Deniz bitti, mali açıdan zor durumdayız

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Göreve geldiğimizden beri Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılara değindik. Gönül isterdi ki Türk futbolunun çok fazla futbolcu yetiştirdiğinden bahsedelim. Avrupa'yla aramız açılıyor. Yaşlı bir lige sahibiz. Yüksek paralar ödüyoruz" dedi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Avrupa için önemli bir görüşmesi olacağını söyleyen Koç, futbolda adil bir rekabet ortamının olması için bu başkanlık seçimini son şans olarak gördüklerini ifade etti.

Türk futbolunun ekonomik sıkıntılarından söz eden Koç, "Deniz bitti. Bunu nasıl çözeriz bilmiyorum. Türk futbolunun acil sorunları var. Mali açıdan zor durumdayız. Yöneticiler de kurullarda iyi yönetemedi. Bu durumdan hepimiz sorumluyuz" şeklinde konuştu.

Fatih Terim'in TFF'den aldığı tazminata göndermede bulunan Ali Koç şunları söyledi:

"Eski milli takım teknik direktörüyle yollar ayrıldı, federasyon tazminat ödedi. Bu tazminat tüm kulüplerin parasıdır. TFF'nin iş kanunları gereği tazminat ödememe hakkı varken neden federasyonumuz tazminat ödemek zorunda kaldı?"

Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok diyen Ali Koç, "Yeter ki Türk futboluna katma değer sağlayacak insanlar, zihniyetler olsun. Biz yönetim kuruluna bir kişi bile önermedik. Sadece zihniyet değişsin istedik. Sayın Nihat Özdemir'e çok inanıyoruz. Başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Demirören ve Güreli dönemleri ibra edildi

JW Marriott Otel'de yapılan genel kurulda TFF Başkanları ile Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 dönemiyle ilgili hesap ve faaliyetlerinden ötürü ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.

Yıldırım Demirören, 28 Şubat'ta TFF Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Başkanlık görevini genel kurula kadar vekaleten Hüsnü Güreli yürütmüştü. 

Genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2019-31 Mayıs 2020 dönemi bütçe tasarısı ile talimatı ve bütçe uygulama esasları görüşüldü. Gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak için TFF Yönetim Kurulu'na yetki verildi.

Nihat Özdemir: Hedefim Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan seçilen Nihat Özdemir, "Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır" dedi.

TFF Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında bir önceki dönemde başkanlık yapan Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özdemir, "Yıldırım Bey ile başladığımız projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için federasyon başkanlığına aday olarak sizlerin huzurundayım. Türk futbolunu hak ettiği seviyeye yükseltmek, spordan keyif alan ve mutluluk duyan insanları arttırmak temel hedefim olacaktır." şeklinde konuştu.

"Tecrübemle, bilgimle, tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum" diyen Özdemir, "Futbol her toplum için milli bir değerdir. Bu değeri de korumamız gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için öncelikle barış, hoşgörü ve huzur ortamının hiçbir şekilde bozulmaması şarttır. Bunun yolu da saygıdan ve sevgiden geçer. Adalet ararken, adil olmaktan geçer. Rakibe saygı duymaktan geçer. Lefterler, Canlar, Metinler, Baba Hakkılar, Süleyman Sebalar, Özhan Canaydınlar gibi olmaktan geçer. Bunun için de öncelikle Türk futbol ailesine sağ duyuya çağırıyorum" dedi.

Özdemir, yeni dönemle, yeni milli ruh oluşturmamız gerektiğine inandığını söyleyerek şunları söyledi:

"Hedefimiz Türk futbolunu dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer almasını sağlamak olacaktır. Daha başarılı bir Türk futbolu için omuz omuza vererek çalışmamız gerektiğine inanmaktayım."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.