THY 125. Boeing'i teslim aldı

THY 125. Boeing'i teslim aldı

Türk Hava Yolları, 125. Boeing uçağını bugün filosuna dâhil etti.

A+A-

Türk Hava Yolları, 125. Boeing uçağını bugün filosuna dâhil etti. THY, Boeing’den 2015 yılı içerisinde, toplamda yedi adet 777 ve beş adet 737 uçağı teslim almış olacak.

THY'den konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "Küresel taşıyıcı, teslim aldığı 125’inci uçak olan Yeni Nesil 737-900ER’in teslimatıyla birlikte, Boeing ile kökleri uzun bir geçmişe dayanan işbirliği dâhilinde önemli bir dönüm noktasını aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alanlarında iki büyük öncü; Boeing ve Türk Hava Yolları’nın ilişkisi, havayolunun ilk McDonnell Douglas DC-9 uçağını satın aldığı 1968 yılına uzanıyor. Türk Hava Yolları, iki adet 727-200 uçağını teslim aldığı 1974 yılında, Boeing 7 serisinin ilk uçağını işletmeye başladı. O tarihten bugüne istikrarlı büyüme performansıyla dünyanın lider havayolu şirketlerinden biri hâline gelen Türk Hava Yolları, geniş ölçekli filosu dâhilinde hali hazırda, Boeing 777-300ER modellerinden ve 737 Yeni Nesil uçaklardan oluşan bir Boeing filosundan istifade etmekte.

Türk Hava Yolları’nın Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, “Türk Hava Yolları’nın tarihsel gelişiminde önemli bir figür olmuş Boeing’den alacağımız bu teslimatla Ortaklığımızın rekabet gücüne, daha da genişlemesine ve İstanbul’daki merkezlerimizden yeni, kısa ve uzun menzilli uçuş noktalarına aktarmasız uçuşlar gerçekleştirilmesine imkân sağlamış oluyoruz. Kendimizi, uçtuğumuz her rota üzerinde gerçekleşebilecek en iyi uçuş tecrübesini yolcularımıza sunmaya adadık. 777 ve 737’nin eşsiz güvenilirlik sağlayan geniş kabinleri sayesinde vadettiğimiz konfor ve rahatlığı en değerli önceliğimiz, yolcularımız için temin ettikçe sözümüzü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, “Türk Hava Yolları ile 40 yıla dayanan ve 125 uçağın teslimatını içeren uzun süreli ilişkimiz nedeniyle oldukça gururluyuz. İlişkimiz süresince, olağanüstü bir büyüme performansı sergilemiş Türk Hava Yolları’nın gelecekteki başarılarını desteklemeyi sürdürmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Yeni Nesil 737-900ER, Yeni Nesil 737 ailesinin kabiliyetlerini artıran, kısa-uzun menzilli, çift motorlu bir uçak ve Türk Hava Yolları’nın bu yıl içerisinde teslim alacağı 12 uçaktan sadece biri.

Günümüzün 777-300ER uçakları, sınıfının en yüksek oranda yakıt tasarrufu sağlayan, planlanan kalkış saatinde kalkmayı %99,5 oranında başaran en düşük maliyetli uçağı olarak nitelendirilirken, bu özellikleriyle dünyanın en güvenilir uçağı olma özelliğini taşıyor."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.