THY, 2016 büyüme hedefini açıkladı

THY, 2016 büyüme hedefini açıkladı

Son yıllarda gerçekleştirdiği büyümeyle global anlamda dikkatleri üzerine çeken THY, 2016 yılında büyüme hedefini açıkladı

A+A-

Dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketleri arasında listenin en ön sıralarında yer alan Türk Hava Yolları (THY), 2016 yılında yüzde 20 büyümeyi hedeflliyor. 30-35 yeni uçakla filosunu büyütecek olan şirket, dünyanın pekçok noktasına yeni seferler koyacak.

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, son 12 yıldır yakaladıkları büyüme ivmesini önümüzdeki yıl da artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

THY’nin dünyada en çok büyüyen hava yolları arasında olacağını belirten Olmuştur, “2015 bizim için iyi geçti. Geçen yılın ilk 10 ayında 46 milyon olan yolcu sayımız bu ayın aynı döneminde 52 milyona yaklaştı. 2016 yılında arz ettiğimiz koltuk ve kilometreyi yüzde 20 büyütmeyi planlıyoruz. Bütçeye bu hedefleri koyduk.” dedi.

Filoya yüklü sayıda uçak katılacak

2016’da Amerika’dan Güney Afrika’ya Madagaskar’dan Vietnam’a kadar dünyanın pek çok noktasına yeni seferler koyacakları bilgisini veren Ahmet Olmuştur, bununla birlikte hali hazırda 300 olan uçak filosuna yüklü sayıda yeni uçaklar ekleyeceklerini aktardı.

“Daha önce sipariş verdiğimiz yaklaşık 30-35 civarında uçak filomuza katılacak” diyen Olmuştur, 2016 için yeni uçak siparişi düşünmediklerini, ancak 2017 ve 2018 için üzerinde çalıştıkları uçaklar olduğunu söyledi.

"Petroldeki düşüş büyük avantaj"

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün kendilerine yansıması hakkında da görüş bildiren Olmuştur, “Havayollarının en büyük maliyeti akaryakıt. Brent petrolün 100 dolarlardan 44 dolar seviyelerine kadar inmesi maliyet anlamında bizim için büyük avantaj. Diğer taraftan maliyetin düşük olması başka şirketler tarafından da çok sayıda seferin sunulmasını beraberinde getiriyor. Biz bu rekabetten memnunuz. Günün sonunda misafirlerimiz, yolcularımız kazanıyor.” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.