THY Genel Müdürü "yüzde 89" dedi, uzmanlar inanmadı

THY Genel Müdürü "yüzde 89" dedi, uzmanlar inanmadı

THY'nin Genel Müdürü Bilal Ekşik zamanında kalkış oranlarının yüzde 89'a yükseldiğini açıkladı. Ancak havacılık uzmanları bu rakamı inandırıcı bulmadı.

A+A-

Yeni havalimanına taşınma ile birlikte ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle ciddi eleştiriler ile karşı karşıya kalan THY'nin Genel Müdürü Bilal Ekşik zamanında kalkış oranlarının yüzde 89'a yükseldiğini açıkladı. Ancak havacılık uzmanları bu rakamı inandırıcı bulmadı.

THY Genel Müdülü Bilal Ekşi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Havalimanında çarşamba günü yaptığımız seferlerde zamanında kalkış oranımız %89. Sizlere daha iyi hizmet vermek için daha çok çalışacağız." dedi.

Havacılık uzmanları THY Genel Müdülü Bilal Ekşi'nin yaptığı açıklamanın yanıltıcı olabileceğini belirtiyor.
Zamanında kalkış oranlarında dünya ortalaması THY'nin de içinde bulunduğu mega havayolları için yüzde 85 düzeyinde. THY'nin ortalaması ise yüzde 75-76 seviyesinde. Zamanında kalkış listesinin ilk sıralarında pasifik ülkeleri ve özellikle Japon havayolu şirketleri bulunuyor.

Havacılık uzmanları, Ekşi'nin açıklamasındaki yüzde 89'un uçağın kalkış değil yolcuların uçağa alınma saati olabileceğine dikkat çekiyor. Son dönemde sosyal medyada da yer alan THY(ye dönük eleştirilerin başında "uzun süre uçak içinde bekleme"lerin olması bu tespiti doğrular nitelikte...

Official Airline Guide'ın 57 milyon kayıtlı uçuş verisini inceleyerek oluşturduğu 2017'nin en dakik mega havayolları listesi şöyle:

thy.jpg

OTP: On-Time Performance

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.