THY, paylaşımları nedeniyle 268 çalışanını kovdu

THY, paylaşımları nedeniyle 268 çalışanını kovdu

Türk Hava Yolları (THY), sosyal medya paylaşımları nedeniyle 268 çalışanını işten attı.

A+A-

THY, sosyal medya paylaşımları nedeniyle daha önce savunmalarını istediği 268 çalışanını “verimsizlik” iddiasıyla işten attı.

Kokpit.aero'nun haberine göre, 268 personelin önemli bölümüne sosyal medyahesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle önce uyarılmıştı. Paylaşımlarına devam eden, paylaşımları kaldırmayan personelle ilgili işlem başlatan THY yönetimi, bu çalışanları işten attı. Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanlığı'nın, tüm kabin memurlarına gönderdiği yazıda şöyle denilmişti:

Kabin ekiplerimize ait sosyal medya hesaplarından marka değerimiz ve kabin ekiplerimizin meslek itibarını olumsuz yönde etkileyebilecek görsel ve içeriğin paylaşılmamasını önem arz etmektedir. Toplumun erişimine açık olan bu paylaşımlar, yapılan işe ve şirketimiz yerleşkelerine ilişkin bilgilerin ifşa edilmesi nedeniyle güvenlikzaafına da sebebiyet vermektedir. Kabin ekiplerimizin konuya gereken hassasiyeti göstermesi beklenmekte olup belirtilen hususlara uymayan kabin ekipleri hakkında idare tedbir uygulanacaktır.

THY yönetimi, Atatürk Havalimanında gerçekleşen terör saldırısının sabahında ise çalışanları, kan kokuları ve yıkıntılar arasında çalışmaya zorlamıştı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum