THY, RJ Havayolları ile kod paylaşacak

THY, RJ Havayolları ile kod paylaşacak

THY ve Royal Jordanian Havayolları kod paylaşımı anlaşmasına imza attı

A+A-

THY ve Royal Jordanian Havayolları kod paylaşımı anlaşmasına imza attı

Royal Jordanian Havayolları (RJ) ve Türk Hava Yolları (TK),bugün, Ürdün ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda, iki havayolu yolcularına daha fazla seyahat imkânı sağlayacak kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. Anlaşma, 21 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İmza töreni Royal Jordanian Havayolları’nın Amman’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Söz konusu anlaşma, her iki havayolunun Genel Müdürleri Kaptan Haitham Misto ve Doç. Dr. Temel Kotil tarafından,tarafların resmi makamları huzurunda imzalandı. Yeni imzalanan Kod Paylaşımı Anlaşması, iki havayolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletmeyi hedeflemekte.

Her iki havayolu yolcularına, Ürdün ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunacak anlaşmaya göre, Royal Jordanian Havayolları ve Türk Hava Yolları birbirlerinin Amman ve İstanbul arasındaki uçuşlarına kod koyabilecekler. Ek olarak, Royal Jordanian Havayolları Türk Hava Yolları’nın Akabe ve İstanbul arasında gerçekleştirdiği
seferlere de kendi kodunu koyabilecek. Bahse konu anlaşma, ileriki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod koyulmasına imkân sağlayabilecek.

Türk Hava Yolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans ve İstanbul-Akabe arasında haftalık 3 frekans sefer gerçekleştirirken, Royal Jordanian Havayolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans sefer düzenlemekte.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.