THY, Rusya’da uçuş noktasını 10’a yükseltti

THY, Rusya’da uçuş noktasını 10’a yükseltti

Rusya’nın para birimi rublede yaşanan sıkıntılar ve şirketlerin planlarını değiştirirken, Türk Hava Yolları (THY) güvene yatırım yaptı.

A+A-

 

 

THY, krize değil güvene yatırım yaptı, büyüdü

 

Rusya’nın para birimi rublede yaşanan sıkıntılar ve Batılı ülkelerin ambargo girişimleri, şirketlerin bu ülkeye yönelik planlarını değiştirirken, Türk Hava Yolları (THY) güvene yatırım yaptı.

 

Rusya’nın önde gelen medya kuruluşları Gazprom Medya, Komsomolskaya Pravda Medya Holding, RBC Haber Ajansı, Forbes Dergisi, OK! Magazine dergisi, Geo dergisi, Vechernyaya Moskova gazetesi, Women’s Secret dergisi temsilcilerinden oluşan bir basın heyeti Türkiye’deki ortakları Global Connection’ın daveti ile Türkiye’yi ziyaret etti.

Rus gazeteciler, Antalya ve İstanbul ziyaretleri sırasında THY yöneticileri ile bir akşam yemeği yiyerek söyleşi yaptı. Söyleşide Rusya’daki ruble krizine rağmen THY’nin bu ülkedeki yükselişinin sürdüğü belirtildi.

THYKuzey Amerika ve Avrupa’dan sorumlu Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan ile birlikte Rus gazetecileri ağırlayan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş’ın verdiği bilgiye göre, 2006 yılına kadar Rusya’nın önde gelen birkaç şehrine uçan THY, 2011 yılına gelindiğinde Rusya’da uçtuğu şehir sayısını 7’ye çıkarttı.

Önde gelen uluslararası şirketler ruble krizi sonrası Rusya planlarını gözden geçirirken, THY bu ülkeye yönelik yatırımlarını artırma kararı aldı. THY, bunun sonucunda Rusya’da uçuş yapılan şehir sayısını 10’a yükseltti.

Bu yıl beşinci kez üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilen THY, aynı zamanda dünyanın en fazla sayıda destinasyonuna uçan havayolu şirketi olarak biliniyor.

 

Sağlık turizmi de Ruslar’ın ilgisini çekti

Rus gazeteciler, İstanbul ziyareti kapsamında Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi yetkililerinden tıp dünyasındaki son gelişmelerin her iki hastanede de uygulamaları konusunda brifing aldılar. Hastane yetkilileri, Rusya Federasyonu ile olan hasta ilişkileri konusunda da bilgi verdiler.

 

Antalya’ya Gazprom’dan davet

Türkiye ziyaretleri sırasında Rus gazetecilerin ilk durağı Antalya oldu. Titanic Deluxe Hotel’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz ile bir araya gelen Rus gazeteciler, Antalya’nın yatırımlarını ve projelerini incelediler.

Rus gazetecilere, Antalya’da bu yılın kasım ayında yapılacak G20 Zirvesi ve 2016’da yapılacak Expo’dan da söz eden Yılmaz, Rus medyasına ve Global Connection’a teşekkür etti.

Görüşme sırasında; Gazprom Holding yetkilisi, Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’e bir mektubunu sundu.

Rus basın heyeti daha sonra OTI gruba ait olan ve ağırlıklı olarak Rus turistleri ağırlayan Xanadu Resort Belek oteli ziyaret ettiler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.