THY'den tarihi kar

THY'den tarihi kar

Türk Hava Yolları tarihinde ilk defa 1 milyar ABD Doları sınırını geçerek 1 milyar 69 milyon ABD Doları net kar elde etti.

A+A-

Türk Hava Yolları’nın 2015 yılı konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Konsolide mali tablolara göre Türk Hava Yolları tarihinde ilk defa 1 milyar ABD Doları sınırını geçerek 1 milyar 69 milyon ABD Doları net kar elde etti. Esas faaliyet karı da yine rekor bir seviyede 895 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti.

Sunum para birimi olan Türk Lirası cinsiden bakıldığında net kar geçen yılın yüzde 65 üstünde 2 milyar 993 milyon TL, esas faaliyet karı ise geçen yılın yüzde 72 üstünde 2 milyar 486 milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirleri ise önceki yıla göre yüzde 19 artarak 28 milyar 752 milyon TL’ye ulaştı. Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar-EBITDAR) 2,6 milyar ABD Doları seviyesinde, FAVKÖK marjı ise bir önceki yıla göre 5,7 puan artarak yüzde 24,5 olarak gerçekleşti.

Türk Hava Yolları, bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara ve sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen 2015 yılında da en karlı havayolları arasındaki konumunu korudu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.