‘Ticaretin sicili’ arşiviyle birlikte dijitalleştirildi

‘Ticaretin sicili’ arşiviyle birlikte dijitalleştirildi

TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin tüm arşiviyle birlikte dijitalleştirildiğini belirterek, "1957 yılından günümüze kadar yayımlanan 17,6 milyon ilana artık bir tıkla ücretsiz ulaşılabiliyor" dedi.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin tüm arşiviyle birlikte dijitalleştirildiğini belirterek, "1957 yılından günümüze kadar yayımlanan 17,6 milyon ilana artık bir tıkla ücretsiz ulaşılabiliyor" dedi.

Gazetenin ilk sayısının 21 Şubat 1957'de yayımlandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, o günden bugüne kadar 16 bin 658 nüsha çıkarıldığını söyledi.​ Hisarcıklıoğlu, gazetenin bir nüshasının ortalama 1000 sayfadan oluştuğuna ve yaklaşık 3 bin ilan içerdiğine işaret ederek, bugüne kadar yayımlanan nüshaların 5,2 milyon sayfayı bulduğunu ve böylece 17,6 milyonluk bir ilan arşivi oluştuğunu bildirdi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanlığı ile koordineli olarak, 2020 yılı içinde ilanların tescille eş zamanlı dijital ortamda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne intikalini sağlamaya yönelik test çalışmalarının tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.