Times: Erdoğan, Putin gibi olmak istiyor

Times: Erdoğan, Putin gibi olmak istiyor

Times gazetesi, Roger Boyes imzasıyla çıkan yorum yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'in manevra özgürlüğünü istediği belirtildi

A+A-

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, Roger Boyes imzasıyla çıkan yorum yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'in manevra özgürlüğünü istediğini belirttiği yazısında Türkiye'yi "Avrupa'nın hasta adamı" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yakın Doğu'nun Kral Lear'ına dönüştüğü’ belirtilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan 100 odalı sarayında oturup düşmanlarına bağırırken, 'krallığı' Lear'ın karanlık ve huzursuz zamanlarındaki gibi kendini savaş, çatışma ve karşılıklı suçlamalarla parçalanıyor. Beş yıl önce Barack Obama’nın Erdoğan’ın Türkiyesi’ni ‘büyük bir İslam demokrasisi’ olarak tanımladığını ve Arap Baharı ülkelerine model olarak sunduğunu hatırlamak artık kolay değil. Sınırında büyüyen savaşın bulaştığı Türkiye, kaosa sürükleniyor".

‘ERDOĞAN PUTİN’İN MANEVRA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYOR’

Erdoğan'ın bir zamanlar ülkeyi etkileyici bir netlikte yönettiğini ifade eden Boyes, şimdi o netliğin yerini kafa karışıklığı ve komplolara bıraktığını yazdı:

"Her şeyin önüne koyduğu bir amacı var: Cumhurbaşkanlığını tüm gücü elinde toplayan bir başkanlığa çevirmek. Erdoğan'ın arası şu an Rusya lideri Putin ile iyi olmayabilir, ama Kremlin'deki liderin sahip olduğu manevra özgürlüğüne sahip olmaya can atıyor."

‘TÜRKİYE YIKICI BİR MÜTTEFİĞE DÖNÜŞTÜ’

Ankara'da yaşanan saldırının Türkiye toplumunun son 10 yılda ne kadar kutuplaştığını görünür hale getirdiğini belirten Boyes, yazısına şöyle devam etti:

“Erdoğan'ın gücü elinde toplama arzusu sadece iç politikayı kirletmiyor, dış politikada da olumsuz sonuçlara neden oluyor. Bu durum, Türkiye'nin bölgedeki nispeten istikrar sağlayıcı ülke imajını, muğlak ve bazen de yıkıcı bir müttefiğe dönüştürdü."

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.