# Teknosa’da yönetim yapılanması: üç genel müdür yardımcısı ayrılacak

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/tknsa-yonetim-yeniden-yapilandi/
- Yayımlanma: 2026-09-14T16:33:07+03:00
- Yazar: Haber Merkezi

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kategori
Yönetimi ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Cenk Yenginer, Perakende Satış
Genel Müdür Yardımcısı Enver Yelkenci ve Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür
Yardımcısı Emre Kurtoğlu 30 Eylül 2026 tarihi itibarıyla görevlerinden ayrılacaklar.

1 Ekim 2026 itibarıyla ticari yönetim tek bir liderlik altında birleştirilecek. 
Kategori Yönetimi, Perakende Satış ve Tedarik Zinciri ekipleri tek bir organizasyon
altında faaliyet gösterecek. Yeni oluşturulan Ticari Genel Müdür Yardımcısı (CCO)
görevine Mustafa Aşkım Akata atanacak.

Aynı tarihte dijital ticaret ve pazarlama fonksiyonu yeniden yapılandırılacak ve
Zafer Özçelik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı (CMO) olarak atanacak.

 |  Özel Durum Açıklaması (Genel) |  
 |  Yapılan Açıklama Güncelleme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Yapılan Açıklama Düzeltme mi? |  Hayır (No) |  
 |  Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi |  – |  
 |  Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? |  Hayır (No) |  
 |  Bildirim İçeriği |  
 |  Açıklamalar |  
 |

Şirketimizde, Kategori Yönetimi ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütmekte olan Sn. Cenk Yenginer, Perakende Satış Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütmekte olan Sn. Enver Yelkenci ve Dijital Ticaret ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı görevini yürütmekte olan Sn. Emre Kurtoğlu, 30 Eylül 2026 tarihi itibarıyla şirketimizdeki görevlerinden ayrılacaklardır.

1 Ekim 2026 itibarıyla; Ticari Yönetim tek bir liderlik altında birleştirilerek Kategori Yönetimi, Perakende Satış ve Tedarik Zinciri ekipleri tek bir organizasyon altında faaliyet gösterecek, bu kapsamda yeni oluşturulan Ticari Genel Müdür Yardımcısı (CCO) rolüne Sn. Mustafa Aşkım AKATA atanacak.

Yine aynı tarih itibarıyla; Dijital Ticaret ve Pazarlama fonksiyonu yeniden yapılandırılacak ve Zafer Özçelik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı (CMO) olarak atanacak.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mr. Cenk Yenginer, who currently serves as Assistant General Manager of Category Management and Supply Chain at our Company, Mr. Enver Yelkenci, who currently serves as Assistant General Manager of Retail Sales, and Mr. Emre Kurtoğlu, who currently serves as Assistant General Manager of Digital Commerce and Marketing, will leave their positions at our Company as of September 30, 2026.

As of October 1, 2026, Commercial Management will be consolidated under a single leadership structure, with the Category Management, Retail Sales, and Supply Chain teams operating under a single organization. In this regard, Mr. Mustafa Aşkım AKATA will be appointed to the newly established position of Assistant General Manager of Commercial Management (CCO).

As of the same date, the Digital Commerce and Marketing function will be restructured, and Mr. Zafer Özçelik will be appointed as Assistant General Manager of Marketing (CMO).

Respectfully announced to the public.

  |
