TL'deki kriz Taylandlı bankacıları sevindirdi

TL'deki kriz Taylandlı bankacıları sevindirdi

Taylandlı fon yöneticileri Türkiye'deki döviz hareketlerinin, Tayland bonoları için fırsat olduğunu açıkladı

A+A-

Tayland merkezli KBank (Kasikornbank), Türkiye’nin içerisinde olduğu döviz krizinin, düşük enflasyon oranın da yardımıyla yabancı yatırımcıları Tayland bonolarına yönlendirmek için yeni fırsatlar yarattığı yorumunda bulundu.

Bangkonk Post'da yer alan habere göre, KBank Sermaye Piyasası Araştırma Kurulu Başkanı Kobsidthi Silpachai, Türk Lirası'nda yaşanan ani değer kaybının yabancı yatırımcıları Tayland'a çekebilmek için fırsatlar sunduğunu söyledi. Kobsidthi, Tayland'ın sahip olduğu düşük enflasyon oranı yapılacak tahvil yatırımlarının getirisini arttıracağını dile getirdi.

Türk lirasında yaşanan değer kaybını yorumlayan KBank Sermaye Piyasası Araştırma Başkanı Kobsidthi," Bazı yabancı fon yöneticilerinin, güçlü bir temeli ve tatmin edici getirileri olan Tayland varlık sınıflarını toplamak için önlerinde olan fırsatı görmekte güçlük çekiyor olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

KBank SPK Başkanı, Türkiye'nin yaşadığı döviz krizinin Tayland'a doğrudan olumsuz bir etkisi olmayacağını aktardı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.