TL'deki ralli devam edecek

TL'deki ralli devam edecek

HSBC, Fed sonrası TL'nin de içinde bulunduğu gelişen ülke varlıklarındaki rallinin devam edeceğini açıkladı

A+A-

HSBC, Fed sonrası TL'nin de içinde bulunduğu gelişen ülke varlıklarındaki rallinin devam edeceğini açıkladı Fed'in faizleri sabit tuttuğu ve bir sonraki toplantı olan Haziran toplantısına ilişkin net bir sinyal vermekten kaçındığı toplantı sonrasında birçok gelişmekte olan ülke kuru Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını değiştirmemesine rağmen yükseliş gösteriyor.

HSBC'ye göre aralarında Türk Lirası'nın da olduğu varlıklarda ralli devam edecek. Aralarında Clyde Wardle'ın da bulunduğu HSBC stratejistlerine göre gelişmekte olan ülke varlıklarına ilişkin iştahın devam edeceğini ve bu varlıklarda görülen rallinin hız kaybetmeyeceği görüşünde.

Fed'in veriye bağımlı bir yaklaşıma geçtiğine vurgu yapan HSBC stratejistleri bu durumun dolar için daha güvercin bir atmosfer yarattığını belirtti.

Bu değerlendirmeler ışığında kurumun stratejistleri, gelişmekte olan ülke kurlarının pozitif ayrışmasını beklediklerini açıkladı. Kurumun stratejistleri bu bağlamda Türk Lirası, Güney Afrika Randı, Hindistan Rupisi ve Endonezya Rupisi'nin yerel kırılganlıklar olmasına rağmen, yatırımcılar bu kurlarda carry fırsatı gördükçe ralliye devam edeceğini ifade etti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.