TL'nin yeniden değerlenmesi için 3 şart

TL'nin yeniden değerlenmesi için 3 şart

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, gelişen piyasalardaki satışlarda henüz dibin görülmediğini söyledi

A+A-

Gelişen piyasalardaki satışlarda henüz dibin görülmediğini belirten Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Türk Lirası'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Matys gelişen piyasa algısının değiştiğini belirterek "ABD - Çin ticaret savaşları gelişen piyasa hisse senetlerini etkiledi. Ticaret savaşları var, Fed faiz artıracak, dolar da desteklenecek. Şu an için gelişen piyasalarda sürdürülebilir toparlanma beklemiyorum, henüz dibi gördüğümüzü düşünmüyorum" diye konuştu.

Türkiye piyasalarının yeniden cazip hale gelmesi için 3 koşulun oluşması gerektiğine dikkat çeken Matys şunları söyledi; "Birinci olarak yeterince sıkı para politikası. Merkez Bankası beklentinin üstünde, yeterli bir faiz artış yaptı.

İkincisi mali politikalar...Yarın açıklanacak OVP'de mali politikanın sıkılaşmasına dair sinyal bekleniyor. Üçüncü bileşen ise diplomatik gerilimin sona ermesi. Bu 3 bileşenin gerçekleşmesi durumunda Türk varlıkları daha çekici olabilir" diye konuştu.

"TL'YE KARŞI ATAKTA ABD İLE GERİLİM EN ÖNEMLİ ETKEN"

Türk Lirası'ndaki değer kaybında en önemli gelişmenin ABD - Türkiye arasındaki gerilim olduğunu belirten Matys "ABD'li rahip Brunson hikayesi yakından izlenecek. Son 12 aydır piyasalar zaten ekonomi fazla ısındığı için endişeliydi. Çift hane enflasyon var. İç ve dış faktörler birikti ve bu Lira'da satışlara sebep oldu. " yorumunu yaptı.

Matys TL'nin değerinin altında olduğunu, bahsettiği 3 konuda ilerleme olduğunda %10 - 15 arasında değer kazanabileceğini söyledi "Ancak 6 seviyesinin altına ineceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.