TMSF üyesi BDDK Başkanı oldu

TMSF üyesi BDDK Başkanı oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına Mehmet Ali Akben atandı. Akben son olarak TMSF Kurul üyesi olarak görev yapıyordu

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına Mehmet Ali Akben atandı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

1961 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Akben, 1980-1984 yılları arasında çeşitli özel sektör şirketlerinde muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 1985-1986 yıllarında Cankurtaran Holding'de Muhasebe Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 1986-1989 döneminde Faisal Finans Kurumu'nda Muhasebe Şefliği görevini yürüten Akben, 1989-1999 yılları arasında Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Mali İşler Müdürü olarak görev yaptı.

1999 yılından itibaren Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı'nı üstlenen Akben, 2006 yılında 2011 yılına kadar Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Akben son olarak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyesi olarak görev yapıyordu.

Atama kararının yayımlanmasının ardından bir açıklama yapan Akben, "Gelecek dönemde sektörün tüm kesimlerini kapsayan, daha fazla üretimi destekleyen ve daha güçlü bir BDDK olacak" dedi.

Twitter hesabı üzerinden yayımlanan açıklamasında Akben, "Yeni Türkiye sürecinde devlet politikaları ile uyumlu olarak sektör de yeni bir politika içine girecek" dedi.

BDDK eski Başkanı Mukim Öztekin sağlık sorunları nedeniyle 12 Kasım 2014 tarihinde BDDK başkanlığı görevinden ayrılmış Mayıs başında ise hayatını kaybetmişti.

Resmi Gazete'de yer alan atama kararına göre, istifa nedeniyle boşalan BDDK üyeliğine de kalan süreyi tamamlamak üzere Mustafa Korhan atandı.

Açıklamada, atama kararlarının 30 Mart 2015 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında alındığı belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.