# TMSF’den Bank Asya hesap sahiplerine açıklama

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/tmsfden-bank-asya-hesap-sahiplerine-aciklama-17400h/
- Yayımlanma: 2016-12-05T03:39:33+03:00
- Yazar: Murat Ali Oral

Reklam

 [ ⌊Stablex Kare Banner⌉ ](https://track.adform.net/C/?bn=91045298;gdpr=${GDPR};gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_50})

TMSF, Asya Katılım Bankası AŞ nezdindeki sigortalı katılım fonlarının, Vakıf Katılım
Bankası AŞ aracılığıyla bugünden itibaren hak sahiplerine ödenmeye başlanacağını
duyurdu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF), yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme
ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 22 Temmuz 2016 tarih ve 6947 sayılı kararı ile 5411
sayılı Bankacılık Kanunu’nun 107. maddesinin son fıkrası uyarınca faaliyet izni 
kaldırılan ve buna istinaden TMSF tarafından hakkında anılan kanunun 106. maddesi
kapsamında işlemler tesis edilmeye başlanmış olan Asya Katılım Bankası AŞ nezdindeki
sigortalı katılım fonlarının, Vakıf Katılım Bankası AŞ aracılığıyla 5 Aralık 2016
Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerine ödenmeye başlanacağı belirtildi.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, bu kapsamda her bir mudinin Asya Katılım Bankası
AŞ nezdindeki tüm sigortalı katılım fonları toplamının 100 bin liraya kadar olan
kısmı ödenecek.

ASYA KATILIM BANKASI AŞ’DEKİ HESABA İLİŞKİN VERİLER ESAS ALINACAK

Ödenecek katılım fonu tutarlarının belirlenmesinde 22 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla
Asya Katılım Bankası AŞ’deki hesaba ilişkin veriler esas alınacak.

Ödemeler Türk Lirası cinsinden yapılacak, Asya Katılım Bankası AŞ’deki hesabı döviz
ve kıymetli maden cinsinden olan mudilere, talep etseler dahi yabancı para birimi
veya kıymetli maden cinsinden ödeme yapılmayacak.

Bank Asya nezdindeki hesabı özel cari hesap olanlar için, 22 Temmuz 2016 tarihi 
itibarıyla özel cari hesapta bulunan tutarın ödemesi yapılacak, bu tutar haricinde
herhangi bir kar payı ödemesi yapılmayacak.

Hesabı katılma hesabı olanlar için ise ödenecek toplam tutar her halükarda 100 bin
lirayı aşmamak kaydıyla, katılım fonu toplamları en yüksek üç bankaca uygulanan 
kar payı oranları ortalamasını geçmemek üzere 22 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla işlemiş
net getirileri de ödenecek.

Üzerinde herhangi bir nedenle bloke tesis edilmiş tutarlar, başvuru anında mudilere
ödenmeyecek, blokenin türüne göre mudilere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler
yapılacak.

Talep edilen belgeleri sunmayan veya söz konusu belgeleri imzalamaktan imtina eden
veya şartlı olarak imzalamak isteyen mudilere ödeme yapılmayacağı aktarılan açıklamada,
şunlar kaydedildi:

“Ödeme için başvuru esnasında başvuru dilekçesinin mudi veya varsa yetkili temsilcisi
tarafından imzalanması, mudiye veya varsa yetkili temsilcisine ait Türkiye Cumhuriyeti
kimlik numarasını içeren nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportun ibraz edilmesi(
İbraz edilen kimlik belgesinde ad ve/veya soyadı değişiklikleri olmuş ise söz konusu
değişikliği tevsik edici belgelerin de ibrazı edilmesi), velayet, vesayet, veraset
ve vekalet kapsamında yapılacak ödemelerde yetkiyi tevsik edici belgelerin aslı 
veya noter tasdikli suretinin ibraz edilmesi, ibraname ve taahhütnamenin mudi veya
varsa yetkili temsilcisi tarafından doldurularak imzalanması gerekmektedir. Konuya
ilişkin detaylı bilgiler, Vakıf Katılım Bankası AŞ’nin 0850 582 6 582 numaralı ve
Asya Katılım Bankası AŞ’nin 0850 222 4 888 ve 444 4 888 numaralı çağrı merkezlerinden
5 Aralık 2016 Pazartesi gününden itibaren edinilebilecektir. Vakıf Katılım Bankası
AŞ şubelerine ilişkin bilgilere www.vakifkatilim.com.tr adresinden ulaşılabilir.”
