Tofaş: Sorunlar bitene kadar üretime ara

Tofaş: Sorunlar bitene kadar üretime ara

TOFAŞ sorunlar bitene kadar üretime ara verildiğini KAP'a bildirdi

A+A-

Tofaş Bursa'da devam eden işçi eylemleri nedeniyle, söz konusu sorunlar çözülene kadar üretime tedbir amaçlı olarak ara verildiğini duyurdu.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, faaliyetlerin durmasının bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etkisinin beklenmediğini belirtti.

Açıklamada, yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarih öngörülmediği için, faliyetlerin durmasının şirketin toplam üretimine etkisinin ise tahmin edilemediği belirtildi. Açıklamada ayrıca, iş akitlerinin feshi konusunda herhangi bir karar alınmadığı; iş akitlerinin feshinin beklenmediği ifade edildi.

Faaliyetlerin 16 Mayıs itibariyle imkansız hale geldiği belirtilen açıklamada; yeniden faaliyete başlanması için, işçi eylemlerinin sona ermesi için uzlaşma sağlanmasının belirleyici olacağı ifade edildi.

Hisseleri düştü

Tofaş eylemler nedeniyle üretime ara verdiğini açıklarken, şirket hisseleri yüzde 2'nin üzerinde ekside bulunuyor. Şirket hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4'ün üzerine düşüşle açılmasının ardından saat 09:38'de yüzde 2.21 düşüşle işlem görüyor.
Oyak Renault'da çalışan işçilerin daha önce kabul edilen 2014-2017 dönemine ait sözleşme koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Cuma günü başlattığı eylem Tofaş işçilerinin de katılımıyla devam ediyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.