Togg, T10X için ilk kez teslimat rakamlarını açıkladı, beklentileri yakalayamadı

Togg, T10X için ilk kez teslimat rakamlarını açıkladı, beklentileri yakalayamadı

TOGG, T10X model araçlarının ilk teslimat rakamlarını paylaştı. Ancak teslimat adedinin beklentilerin altında kalması dikkat çekti.

A+A-

Mayıs ayı itibarıyla ilk resmi satış ve teslimat rakamlarını aldığımız Togg T10X için paylaşılan rakamlar beklenenin nispeten aşağısında. 2023 yılına geçişle birlikte Türkiye otomotiv dünyasının en merak ettiği sürecin merkezinde şüphesiz yerli otomobil girişimi Togg var. İlk modeli T10X için satış sürecini özel bir kura yöntemiyle yapan markanın, talihlileri açıklamasının ardından ilk örnekleri nisan ayı içerisinde devlet kanadına yapıldığını biliyoruz.
Geride bıraktığımız mayıs ayı ise gerçek kullanıcı teslimatları tarafında merak edilenlere ilk cevap niteliği taşıyor. Kısa süre önde ODD tarafından paylaşılan verilerde, Togg T10X için mayıs ayında 306 adetlik satış rakamının bildirildiğini görüyoruz. Hedeflenen rakamın nispeten gerisinde olsa da önümüzdeki süreçte teslimatlara hız vermeye hazırlanan Togg, her şey planlandığı gibi giderse yıl sonuna kadar 28 bin aracı teslim etmek istiyor. 


İlgili Haberler