TOMA'ların % 24'ü daha borsaya geliyor

TOMA'ların % 24'ü daha borsaya geliyor

Katmerciler'in ana hissedarı İsmail Katmerci, şirket sermayesinin yüzde 24'üne denk gelen payı borsada satacak.

A+A-

Araç üstü ekipman ve savunma araçları üreticisi Katmerciler'in ana hissedarı İsmail Katmerci, şirket sermayesinin yüzde 24'üne denk gelen payı borsada satacak. Katmerciler şirketi son dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sattığı TOMA araçları ve Ankara'da üretim kapabitesinin artırılması amacıyla açılacak yeni fabrikaları ile gündeme gelmişti.

KAP'a yapılan açıklamada, İsmail Katmerci'nin daha önce 25 Aralık'ta yaptığı hisse satış başvurusuna SPK'nın verdiği cevap nedeniyle böyle bir satış yöntemi kararı alındığı ifade edildi.

Söz konusu hissedar SPK'ya daha önce yaptığı başvuruda altı milyon TL nominal değerli paylardan üç milyon nominal payı kurumsal yatırımcılara toptan satışlar pazarında, üç milyon lira nominal değerli payı da borsada satacağını belirtmişti.

25 milyon TL ödenmiş sermayesi buluann Katmerciler Ekipman şirketinde İsmail Katmerci'nin şirkette yüzde 46.1 payı bulunuyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.