Torba tasarı haftaya yasalaşıyor

Torba tasarı haftaya yasalaşıyor

AKP TBMM'deki torba tasarıyı gelecek hafta başında tamamlayarak hızlı bir şekilde yasalaştırmayı planlıyor

A+A-

AKP Sözcüsü Beşir Atalay, planlarının halen TBMM'de olan torba yasanın görüşmelerini gelecek hafta başında tamamlayarak, tasarıyı hızlı bir şekilde yasalaştırmak olduğunu belirtti.

İçinde maden işçilerine yönelik iyileştirmeler, kamu alacaklarının yapılandırılması ve 30,000 öğretmen ataması gibi düzenlemeler bulunan ve kamuoyunda torba yasa tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan torba tasarının ilk beş bölümü kabul edilmişti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tasarının kalan altıncı bölümünden görüşmeleri yapmak üzere Meclis Genel Kurulu'nu 7-8-9 Eylül Pazar, Pazartesi, Salı günleri için olağanüstü toplanmaya çağırmıştı.

Atalay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında bu hafta sonu CHP'nin kurultayı olduğunu hatırlatarak, bu nedenle Pazar günü Meclis'in çalışmasını istemediklerini, görüşmelere 8 Eylül Pazartesi devam edeceklerini kaydetti.

Atalay, "Planımız, düşüncemiz torba yasa görüşmelerini en geç 8-9 Eylül'de tamamlayarak, tasarıyı yasalaştırmak. Bu yasanın hızlı bir şekilde çıkması gerekiyor" dedi.

Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. hükümet döneminde Bakanlar Kurulu toplantılarının haftada bir olmasını kararlaştırdıklarını da kaydetti. Bu toplantılar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde genelde iki haftada bir yapılıyordu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.