Toshiba`dan Western Digital'e 1 milyar dolarlık tazminat davası

Toshiba`dan Western Digital'e 1 milyar dolarlık tazminat davası

Japon Toshiba Western Digital'e yarattığı hasarın karşılanması ve çip satışına yönelik müdahalesini durdurma gerekçesiyle 120 milyar yenlik (1 milyar dolarlık) dava açtı.

A+A-

Tokyo bölge mahkemesinde açılan dava iki bölümden oluşuyor. Toshiba, satmaya çalıştığı çip birimindeki sahipliği dikkate alındığında Western Digital'in hak talebinde bulunmasının önüne geçmek istiyor. Bununla birlikte şirket Western Digital çalışanlarının uygun olmayan şekilde özel bilgileri edindiğini de iddia ediyor.

Toshiba ve Western Digital arasındaki hukuki ihtilaf bir süredir yükseliş gösteriyordu. Geçen ay, Western Digital, Toshiba'nın çip biriminin ayrı bir birime devretmesini engellemek için aralarındaki iş anlaşmasındaki tahkim maddesini işleme koymuştu. Sonrasında Toshiba ise avukatları aracılığıyla Western Digital'e bu tacizi durdurması yönünde çağrı yapmıştı.

İki şirket arasında çip biriminin satışı ile ilgili yükselen tansiyon Toshiba'nın nükleer enerji sektöründeki büyük kaybının telafi edilmesi için nakit kullanım planlarını tehlikeye atabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.