Toyota Türkiye'den sürpriz ÖTV açıklaması

Toyota Türkiye'den sürpriz ÖTV açıklaması

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, kurdaki artışın binek araçlardaki vergi dilimini değiştirdiğini ve ÖTV matrah oranlarının güncelliğini yitirdiğini söyledi.

A+A-

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, kurdaki yaşanan yükselişin araç fiyatlarına yansımasını Bloomberg HT’ye değerlendirdi.

Bozkurt, küresel bazda yaşanan çip krizine dair yaptığı değerlendirmede, Ağustos’tan beri araç bulunurluğu ile alakalı sorunun, önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Bozkurt, çip krizinin iyi yönetilmesi durumunda, sorunun en iyi ihtimalle 2022 yılı ortasında biteceğini, en kötü senaryo ile 2022 yıl sonuna sarkabileceğini öngördü.

Kurdaki oynaklık sorunu

Bozkurt değerlendirmesinde kurdaki dalgalanma konusuna da değindi. Kurdaki oynaklığın planlama yapmada sorunlar getirdiğini söyleyen Bozkurt, önümüzdeki dönem sipariş planlaması ile ilgili sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Ağustos ayında binek araçlarda ÖTV matrahında değişikliğe gidildiğini hatırlatan Bozkurt, “Kurdan kaynaklı artışla bazen aracın vergi dilimi değişebiliyor. Ağustos ayında güncellenen vergi dilimleri kurdaki değişiklik sebebiyle güncelliğini yitirmiş gözüküyor.” dedi.

Etiketler : , ,