Trabzonspor'un şampiyonluk başvurusu CAS'ta reddedildi

Trabzonspor'un şampiyonluk başvurusu CAS'ta reddedildi

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Trabzonspor'un 2010-2011 Süper Lig sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

A+A-

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Trabzonspor'un 2010-2011 Süper Lig sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

Trabzonspor Kulübü'nün, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonuna ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz, kurul tarafından kabul edilmedi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 2010-2011 sezonuna ilişkin Trabzonspor'un yaptığı başvuru sonucunu açıkladı. Mahkeme, yaptığı 2 sayfalık açıklamada, bordo-mavililerin itirazı hakkında, "Bir karar çıkması için Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu veya FIFA'nın herhangi bir yasal belgesini kanıt olarak gösteremedi. Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmesinin izin verilmesine dair hiçbir yasal hüküm bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR BAŞKAN YARDIMCISI: ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ise kararı anlamakta güçlük çektiğini söyledi: "Gerçekten kendi bültenlerinde temiz futbol adına Trabzonspor'u örnek gösteren, verdiğimiz 7-8 yıllık mücadeleyi örnek olarak anlatan CAS'ın bu kararını anlamakta güçlük çekiyorum. Adaletsiz bir kurum olduklarını bir kez daha ortaya koydular.

Bir karar merci değildi. Bizim CAS'a gitme sebebimiz; FIFA'nın disiplin komitesi bizim kararımızı alsın incelesin, gerekli şeyi o baksın diyeydi. Bunu bile yapmayan bir kurum orası."

Bülbüloğlu, bundan sonraki süreçle ilgili olarak, "FIFA, UEFA nezdinde önümüzü kapattı tamamen. Artık İsviçre yerel mahkemeleri belki ama onu değerlendirmemiz lazım avukatlarla ve başkanla" diye konuştu.

FENERBAHÇE: BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Fenerbahçe Kulübü de CAS kararı sonrası, "Bu sonuçla Fenerbahçemizin alın teri ile kazandığı 2010-2011 sezonu şampiyonluğu ‘bir kez daha’ tescillenmiştir" açıklaması yaptı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.