Trader’lar yeni koronavirüs varyantları nedeniyle endişeli

Trader’lar yeni koronavirüs varyantları nedeniyle endişeli

Traderlar yeni virüs varyantının ekonomi ve piyasalar için getirdiği riskler konusunda endişeli...

A+A-

Artan vakalar nedeniyle Los Angeles’ta yeniden maske takma zorunluluğu getirilirken Sydney’de karantina önlemleri yeniden devreye alındı, Japonya’da düzenlenen olimpiyatlarda birçok atletin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bloomberg HT'nin haberine göre pazartesi günü yatırımcıların pandeminin heniz bitmediği, ekonomik büyümenin sekteye uğrayacağı ve hisse senetlerinde geçen haftaki rekor rallinin tersine döneceği endişeleri piyasalarda sert satışları beraberinde getirdi.

CBOE Volatilite endeksi Şubat’tan beri en büyük artışı kaydederken ABD Borsalarında yüzde 2’nin üzerinde sert satışlar görüldü.

Piyasa uzmanları Pazartesi günkü satışları ve sebeplerini anlattı;

Bokeh Capital Partners Kurucusu ve Şef Yatırım Danışmanı Kim Forrest “varyanttaki artış nedeniyle insanların ‘tekrar kapanacak mıyız veya büyüme yavaşlayacak mı’ gibi soruları sormaya başlaması satışları da tetikledi” yorumunu yaptı.

“Yatırımcılar riskleri masadan kaldırıyor”

CUNA Mutual Group Kıdemli Stratejisti Scott Knapp “piyasalar ekonomik büyümede önemli bir yavaşlamayı fiyatlama başlıyor. Sebebi de delta varyantındaki hızlanma, bu fiyatlamanın sonuçlarını da Pazartesi günü gördük.” şeklinde konuştu.

Truist Advisory Services Piyasa Stratejisti Keith Lerner herkesin Covid trendlerindeki değişime ve özellikle delta varyantına odaklandığını belirtti. Lerner “geçen ay rakamlar kötüleşmeye başladı. Covid vakalarındaki hızlanmaya bazıları hazırlıksız yakalandı. Belirsizlikler arttıkça insanlar ilk olarak riski masadan kaldırır.” değerlendirmesini yaptı.

FBB Capital Partners Araştırma Birimi Müdürü Mike Bailey ise yenilenen Covid endişelerinin ve delta varyantlarının beklenmedik negatif haberler olduğunu belirterek “Los Angeles’ta maskeler zorunlu hale geliyor, virüs Tokyo’daki Olimpiyatları ve Singapur gibi küresel ticarette önemli merkezleri de tehdit ediyor.” şeklinde konuştu.