Trendyol, 2 milyar dolarlık yatırım için görüşmeler yapıyor

Trendyol, 2 milyar dolarlık yatırım için görüşmeler yapıyor

Çinli internet devi Alibaba'nın desteklediği Türk e-ticaret firması Trendyol'un, yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

A+A-

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan iki kaynak, Reuters'e verdiği demeçte Çinli internet devi Alibaba'nın desteklediği Türk e-ticaret firması Trendyol'un, yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamak için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynaklardan biri, "Trendyol, küresel yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamak için görüşmelerde" dedi.

Diğer kaynaklar da, yatırım görüşmelerine SoftBank ve özel sermaye şirketi General Atlantic'in dahil olduğunu söyledi.

Kaynak, bu yıl 10 milyar dolarlık brüt ticaret değerine (GMV) ulaşması beklenen şirkete Citi tarafından tavsiyede bulunulduğunu ve kaynak yaratmanın bu ayın sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak, "Fon toplamanın Haziran ayında kapanması bekleniyor ve şirketin 2023'te planlanan halka arzından önce hissedar tabanını çeşitlendirilmesi hedefleniyor" dedi.

2018 yılında Trendyol'un çoğunluk hissesini satın alan Alibaba, ticaret siciline göre Nisan ayında sermaye artırımıyla hissesini %86,5'e çıkardı.