Trump Çin ile geçici bir anlaşmaya soğuk olmadığını açıkladı

Trump Çin ile geçici bir anlaşmaya soğuk olmadığını açıkladı

Trump Çin ile geçici ticaret anlaşması yapmnaya açık olduğunu ama yine de tercihinin kalıcı bir anlaşmadan yana olacağını söyledi

A+A-

ABD ve Çin arasında yüz yüze üst düzey ticaret görüşmelerinin ikinci halkası yaklaşırken, Trump Çin ile geçici ticaret anlaşması yapmnaya açık olduğunu ama yine de tercihinin kalıcı bir anlaşmadan yana olacağını söyledi

Konuya yakın 5 kaynağın belirttiğine göre, ABD’li yetkililerin Çin’e geçici bir ticaret anlaşması önermeyi değerlendiriyor.

Bu çerçevede, geçici bir anlaşmayla, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile tarımsal ürün alımı taahhüdü karşılığında bazı tarifelerin ertelenebileceği ve azaltılabileceğini belirtiliyor.

Kaynakların bildirimine göre, Trump’ın bazı üst düzey ticaret danışmanları Çin ile gelecek haftalarda gerçekleşecek yüz yüze ticaret müzakelerinin ikinci halkası için şu aralar bir hazırlık planı üzerine görüşüyorlar. Bu planlar henüz başlangıç niteliğinde ve Trump tarafından imzalanmadı.

Başkan Trump gazetecilerin potansiyel geçici bir anlaşmaya ilişkin sordukları soru üzerine, 'buna açık olduğunu ama yine de tercihinin kalıcı bir anlaşmadan yana olacağını' belirtti.

Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Pek çok insan konuyla alakalı konuşuyor ve analistler geçici bir anlaşmanın yapılacakların parça parça yapılması ve önce kolay olandan başlamak anlamında değerlendiriyor. Fakat bu noktada zor ya da kolay yok. Bir anlaşma ya var ya yok. Fakat bu yine de düşüneceğimiz bir şey” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.