Trump, Çin'e FED'i dinleyip dinlemediğini sordu

Trump, Çin'e FED'i dinleyip dinlemediğini sordu

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in para birimi yuanı uyguladığı politikalar nedeniyle eleştirdi

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Yuanı'nın 11 yılın en düyük seviyesine gerilemesi sonrası Twitter üzerinden değerlendirmede bulundu. 

Trump, "Çin para biriminin değerini neredeyse tarihin en düşük seviyesine indirdi. Bu, kur manipülasyonu olarak adlandırılır. Fed'i mi dinliyorsunuz? Bu, zaman içinde Çin'i büyük oranda zayıflatacak büyük bir ihlal, bozulma" ifadelerini kullandı.

Çin yuanı, ABD ve Çin arsındaki ticaret gerginlikleri tırmanırken, dolar karşısında 7.0785 ile 11 yılın en düşük düzeyine indi

Yuan’ın değerindeki düşüş, ABD Başkanı Donald Trump’ın 300 milyar dolarlık Çin ürününe, 1 Eylül tarihinden itibaren yüzde 10 ek gümrük vergisi getirileceğini ve Çin’in bir ticaret anlaşması imzalamaya yanaşmaması halinde bu oranın yüzde 25’e yükseltilebileceğini söylemesi üzerine görüldü.

Gelişmeler üzerine Çin’in, “gereken önlemlerin” alınacağını açıklaması, piyasalardaki ticaret savaşı korkularının sürmesine neden oldu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.