Trump Davos'ta yuhalanan ilk ABD Başkanı oldu

Trump Davos'ta yuhalanan ilk ABD Başkanı oldu

Trump, konuşmasında yalan haberlerden söz edince yuhalandı.

A+A-

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na 2000 yılında Bill Clinton'dan sonra katılan ilk ABD Başkanı olan Donald Trump, konuşmasında yalan haberlerden söz edince yuhalandı.

ABD Başkanı, alametifarikası haline gelen 'kötü niyetli, tekinsiz, yalan haber yapan medya' söylemini liberal dünyanın ileri gelenlerinin toplandığı Davos'ta tekrarlayınca yuhalamalarla karşılandı.

'İŞ ADAMIYKEN MEDYA İLE ARAM İYİYDİ'

​Forumun kurucusu Klaus Schwab'la soru-cevap bölümünde iş adamı olarak tecrübelerinin kendisini ABD başkanlığına nasıl hazırlandığı sorusunu yanıtlayan Trump, yakın geçmişte başkan seçilen işadamı olmadığını, kendisi New York'ta emlakçılık yaparken haber medyasından iyi muamele gördüğünü, ama siyasete atıldığında bu tutumun değiştiğini anlattı.

'KİRLİ, ALÇAK, KORKUNÇ, YALANCI MEDYA'

Trump'ın ''Basının ne kadar kirli, ne kadar alçak, ne kadar korkunç, ne kadar yalancı olabileceğinin siyasete girene dek farkında değildim'' sözleri, salondan yuhalama ve ıslıklamaların yükselmesine yol açtı.

İşte o görüntüler:

'ÖNCE AMERİKA DEMEK DEĞİL Kİ AMERİKA TEK BAŞINA'

Davos, 18 yıl aradan sonda gelen ABD Başkanı'ndan küreselleşmeci Bill Clinton'ın tam tersi bir konuşma da dinledi. Trump söze ''Amerikan halkının çıkarlarının temsilcisi olarak buradayım'' diye başladı, ''Ben her zaman 'Önce Amerika' diyeceğim. Ama bunu demek 'Amerika tek başına' anlamına gelmez'' diye devam etti. Daha iyi bir dünya inşa etmek için Amerika'nın ortaklığa hazır olduğu güvencesi sundu.

'ABD'YE YATIRIM YAPIN'

Dünyanın güçlü ve müreffeh bir Amerika'nın yeniden canlanışına tanıklık ettiğinden söz eden Trump, Amerika'nın iş yapmaya, ticaret yapmaya açık olduğunu ve tekrar rekabetçi hale geldiğini öne sürdü.

''İşinizi, istihdamınızı, yatırımınızı ABD'ye getirmek için mükemmel bir zamandayız'' iddiasında bulunan Trump, yurttaşları, tüketicileri korumaya yönelik regülasyonları bir bir kaldırmasını da ''Regülasyon gizli vergidir'' sözleriyle savundu.

Serbest ve açık ticaretin bu sistemin bazı ülkeler tarafından suistimal edilmesi halinde diğerlerinin zarar görmesi pahasına var olamayacağını dile getiren Trump, ticaretin adil ve mütekabil olması gerektiğini, adil olmayan ticari uygulamaları ABD'nin artık görmezden gelmeyeceğini vurguladı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.