Trump: Fed Başkanı konusunda kararımı vermek üzereyim

Trump: Fed Başkanı konusunda kararımı vermek üzereyim

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD Merkez Bankası Başkanı konusunda kararımı vermeye çok, çok yakınım" dedi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanının kim olacağı konusunda karar vermeye çok, çok yakın olduğunu söyledi. Beyaz Saray'da Singapur Başbakanı ile görüşmesi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Fed'in yeni başkanı konusunda kararını ne zaman vereceği sorusunu "Çok, çok yakın" cevabını verdi.

Trump, önceki gün Fox Business televizyonuna verdiği röportajda da "Janet Yellen ile de görüştüm, kendisini çok beğeniyorum. Böylece değerlendirmekte olduğumu kişi sayısı 3'e çıkıyor, bunların yanı sıra birkaç kişi daha var. Kararımı çok yakın zamanda vereceğim" diye konuşmuştu.

Trump'ın Fed başkanlığı için değerlendirdiği 3 aday Janet Yellen, Jerome Powell ve John Taylor. Ayrıca Beyaz Saray baş ekonomisti Gary Cohn ve Fed eski Yönetim Kurulu üyesi Kevin Warsh da adaylar arasında.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.