Trump hakkında yeni soruşturmalar

Trump hakkında yeni soruşturmalar

Temsilciler Meclisi Trump’la ilgili yeni soruşturmalar açıkladı

A+A-

ABD Temsilciler Meclisi’nin üç komisyonu, Başkan Donald Trump, avukatı Rudy Giuliani ve muhtemel diğer bazı kişilerle ilgili Ukrayna hükümetine Trump’ın yeniden seçilme kampanyasına yardım etmesi için baskı uyguladıkları yönündeki haberlerle ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Temsilciler Meclisi İstihbarat, Dışişleri ve Denetleme komisyonlarının başkanları, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’na yazılar yazarak konuyla ilgili belge ve kayıtları istedi. Komisyonlar, bu kayıtları “Ukrayna adalet sistemini manipule etme” çabası olarak niteledi.

Trump ve bazı Cumhuriyetçiler, Demokrat Parti’den Başkan aday adayı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın Ukrayna gaz şirketinin yönetiminde çalışmasının çıkar çatışmasına neden olup olmadığını sorgulamıştı. 

ABD Kongresi Flynn’i 25 Eylül’de ifadeye çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkan Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’i 25 Eylül’de ifadeye çağırdı. Cuma günü kendisine gönderilen mektupta Flynn’in 12 Haziran tarihli celbe uymadığı belirtildi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Trump’ın yaklaşık 21 gün görevde kalan eski ulusal güvenlik danışmanı Flynn’in avukatlarından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Emekli Tuğgeneral Michael Flynn 2017 yılının Şubat ayında ulusal güvenlik danışmanlığı görevinden istifa etmişti.

Flynn geçtiğimiz Aralık ayında Rusya’nın o dönemdeki ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile eski Başkan Barack Obama döneminde Rusya’ya uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak yaptığı görüşme konusunda FBI’ya yalan söylediğini itiraf etmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.