Trump ile Erdoğan'ın görüşmesi bitti

Trump ile Erdoğan'ın görüşmesi bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray’da karşılandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Beyaz Saray’da karşılandı.

İki lider, görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien da hazır bulundu.

TRUMP: Ticari ilişkilerimizi arttırma konusunda çok istekliyiz. 100 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Kolaylıkla çıkarabileceğini düşünüyoruz. Bu hem Türkiye hem de bizim için oldukça iyi olacaktır. İlişkilerimizin olması çok iyi.

S-400'lerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

TRUMP: Bu konuları ele alacağız, aynı F-35'lerden bahsedeceğiz. Türkiye DEAŞ'la mücadele ediyor. Ben göreve gelince DEAŞ çok güçlüydü. Kendisine halifelik gücü veren isimler çok güçlüydü. Durduruldu, artık DEAŞ'ın başı hayatını kurtarmak için kaçıyor. Oldukça iyi durumdayız. Ben göreve geldiğimden çok daha iyi durumdayız. Ben göreve geldiğinde binlerce DEAŞ'lı ortada dolaşıyordu. ABD ve Türkiye bölgeyi güvenli bir şekilde kontrol altında tutuyor. S-400 ve F-35 görüşme sonrası sizlere söylenecek. Kısa bir süre sonra basın toplantısı olacak. Sayın Cumhurbaşkanının burada olması büyük mutluluk. Kendisine çok saygı duyuluyor.

Suriye'deki birliklerimizin çoğunu eve getireceğiz. Şu an size söylemem gereken bir şey yok.

ERDOĞAN: Biraz sonra geniş bir basın toplantısı yapacağız. Basın toplantısında her şeyi anlatacağız. Teşekkür ederim.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.