Trump kritik açıklamasını bugün yapacak

Trump kritik açıklamasını bugün yapacak

Trump ilk Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni bugün açıklayacak

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, bugün ilk kez “Ulusal Güvenlik Stratejisi”ni açıklayacak. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Salı günü başkent Washington’da, Londra merkezli Policy Exchange adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada başkanın stratejisi hakkında ipuçları vermişti. Bu konuşmada McMaster’in Türkiye’ye yönelik değerlendirmeleri ise Ankara’nın tepkisine yol açmıştı.

Amerikanın Sesi Radyosu'nun haberine göre, McMaster, Trump’ın ulusal güvenlik stratejisinin dört temel önceliğe dayandığını kaydetmiş ve bunları, “ülke savunması, Amerika’nın refahının korunup güçlendirilmesi, güç kullanarak barışı sürdürmek ve Amerika’nın nüfuzunu arttırmak” olarak sıraladı.

McMaster, konuşmasında Amerika için en büyük tehlikeyi, “küresel düzen ve istikrarı bozmaya çalışan Rusya ve Çin ile uluslararası hukuku hiçe sayan İran ve Kuzey Kore’nin oluşturduğunu” söyledi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.