Trump'a rest çekti! 'İmzalarsa görevi bırakırım'

Trump'a rest çekti! 'İmzalarsa görevi bırakırım'

Trump'a danışmanlık yapan Elon Musk, Trump'ın iklim anlaşmasını imzalamaması durumunda görevi bırakacağını açıkladı.

A+A-

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı planlayan Elon Musk, ABD Başkanı Trump'a basına yaptığı açıklama ile tabiri caizse rest çekti.

Trump'ın danışmanlarından birisi olan Musk, ABD Başkanı'nın Paris İklim Anlaşması'nı imzalamaması durumunda bu görevini bırakacağını açıkladı.

Dün ABD basınında çıkan haberlerde Donald Trump'ın iklim değişikliği ile mücadele için imzalanan Paris Anlaşması'ndan ülkesini çekme kararı aldığı iddia edilmişti.

Trump'ın danışman konseyinde yer almasındaki amacını "Gezegenin sürdürülebilir enerjiye geçmesine yardımcı olmak" olarak açıklayan Elon Musk, ülkesinin Paris anlaşmasından ayrılması durumunda danışmanlık görevinin de artık bir anlamı kalmayacağını düşünüyor. Zira SolarCity ve Tesla ile enerji kullanımında bir devrime imza atmayı amaçlayan Musk, danışmanlığını yaptığı Donald Trump ile adeta taban tabana zıt fikirlere sahip.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Trump'a anlaşmanın iptal olmaması yönünde tavsiyelerde bulunduğunu belirten ünlü girişimci,"Paris anlaşmasının nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum. ABD başkanına doğrudan tavsiyelerde bulunmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Anlaşmadan çekilmemiz halinde danışman konseyinden ayrılmak dışında bir seçeneğim kalmıyor." ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.