Trump'ın danışmanından Çin'e ağır suçlama

Trump'ın danışmanından Çin'e ağır suçlama

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Çin'in insanlarına baskı yapan, Batılı güçleri ve komşularını baskı altına almaya çalışan yırtıcı bir güç olduğunu savundu.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Çin'i Batı'nın yaptığı COVID-19 araştırmalarını çalmaya çalışmakla suçladı ve 21'nci yüzyılın çok önemli bir sektörünü tekelleştirmeye çalıştığını öne sürdü.

O'Brien yaptığı açıklamada, Çin'in insanlarına baskı yapan, Batılı güçleri ve komşularını baskı altına almaya çalışan yırtıcı bir güç olduğunu savundu. Çin'i siber ajanlık yolu ile COVID aşıları ve tedavileri geliştiren Avrupalı, İngiliz ve Amerikalı şirketleri hedeflemekle suçlayan O'Brien, Çin'in ekonomik ve askeri gücünde geçtiğimiz 40 yılda yaşanan artışın da en ciddi jeopolitik gelişmelerden biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini de vurguadı. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.