Trump'ın tarfelerinin Çin'e maliyeti 35 milyar dolar

Trump'ın tarfelerinin Çin'e maliyeti 35 milyar dolar

Birleşmiş Milletler'e göre Trump'ın uyguladığı tarifelerin Çin ekonomisine maliyeti 35 milyar dolar

A+A-

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir çalışma, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşında ABD'nin Çin mallarına uyguladığı tarifelerin yılın ilk yarısında Çin ekonomisine maliyetinin 35 milyar dolar olduğunu ve Amerikalı tüketiciler içinde fiyatları yükselttiğini ortaya koydu.

ABD'nin Çin'den tarifeye konu ithalatı 2019'un ilk 6 ayından 2018'in aynı dönemindeki 130 milyar dolardan 95 milyar dolara geriledi. 

ABD'nin uyguladığı yüzde 25 tarifenin getirdiği maliyetin yüzde 8'lik bölümünün ihraç fiyatının düşürülmesi yoluyla Çinli ihracatçılar tarafından üstlenildiğini belirten UNCTAD ekonomisti Alessandro Nicita, yüzde 17'lik kısmın ise Amerikalı tüketicilerin üzerinde kaydığını ifade etti.

Çin'den ithalatın azalmasının yarattığı boşluktan en fazla yararlanan 2019'un ilk yarısında ABD'ye ihracatını 4,2 milyar dolar artıran Tayvan olurken, Meksika'nın ihracatı 3,5 milyar dolar ve AB'nin ihracatı 2,7 milyar dolar artış gösterdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.